Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Pastor Maldonado naar Williams

pastor_maldonado

Pastor Maldonado is in 2011 teamgenoot van Rubens Barrichello bij Williams. De GP2-kampioen is daarmee de vervanger van Nico Hülkenberg, die het goed deed en zelfs een poleposition behaalde, maar niet genoeg geld had om bij Williams te mogen blijven.


Tekst: Daan Jeuken

“Sinds zijn fenomenale race in Monaco 2007 heb ik Pastor op het oog gehad”, reageert teambaas Frank Williams. “Sinds die tijd heeft hij zich regelmatig in de kijker gereden, met het kampioenschap van dit jaar als hoogtepunt.”

Het feestvarken in kwestie, die in Abu Dhabi al voor Williams testte, is uiteraard verheugd met zijn aanstelling. “Dit is een schitterende manier om dit succesvolle jaar af te sluiten. Sinds mijn test in Abu Dhabi kan ik niet wachten om weer met het team aan het werk te gaan. Ik ga mezelf deze winter zo goed mogelijk voorbereiden op een hopelijk succesvol seizoen.”

GP2-kampioenen
Met de promotie van de GP2-kampioen naar de Formule 1 houdt de GP2 Series een eer hoog. Van de zes laatste kampioenen zijn er nu vijf actief in de Formule 1. Nico Rosberg (2005), Lewis Hamilton (2006), Nico Hülkenberg (2009) en Pastor Maldonado (2010) maakten allen als kampioen rechtstreekse promotie. De andere twee kampioenen - Timo Glock (2007) en Giorgio Pantano (2008) - waren al voor hun titel in de Formule 1 actief geweest. Alleen Pantano lijkt volgend jaar niet in de F1 actief te zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet