Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing shows: De meest unieke naoorlogse Mercedes-Benz-collectie op InterClassics & TopMobiel

Op 14, 15 en 16 januari 2011 vindt in het Maastrichtse MECC de volgende editie van InterClassics & TopMobiel, hét oldtimerevenement van de Benelux, plaats. Het thema 100 jaar Alfa Romeo, dat in 2010 centraal stond, werd door zowel pers, exposanten, als bezoekers buitengewoon goed gewaardeerd! Een goede basis om van InterClassics & TopMobiel 2011 minstens hetzelfde succes te maken. Dit jaar met het thema 125 jaar Mercedes-Benz in de hoofdrol. Een werkelijk unieke verzameling van modellen uit de rijke Mercedes-Benz-historie, die qua originaliteit alles overtreft, wordt hierbij tentoongesteld .

Tekst en Foto PR

interclassics_2011

De Nico Ockhuisen Collectie
Een belangrijk deel van de verzameling die op InterClassics & TopMobiel 2011 geëxposeerd wordt, is afkomstig van verzamelaar Nico Ockhuisen (1947). Hij is ondernemer en eigenaar van diverse jachthavens, maar ook van Ockhuisen Jachttransport Baarn, dat door de hele wereld luxe motor- en zeiljachten vervoert.

Vanaf zijn jeugd heeft Nico al een enorme passie voor Mercedes-Benz. Als twaalfjarige poetste hij de auto’s van de notaris, dokter en andere vooraanstaande personen in zijn woonplaats. Daarna verdiende hij zijn zakgeld op een Solex als krantenjongen en al op zijn zeventiende kocht hij zijn eerste auto: een Mercedes-Benz 180 Diesel uit 1960. Later begon Nico een garage- en transportbedrijf en kreeg zodoende de gelegenheid om mooie exemplaren te gaan verzamelen. Overal waar hij kwam, zowel in Nederland als in de rest van Europa, kende men zijn voorkeur voor de Mercedes-ster. Nico kocht steeds uniekere auto’s en de voor hem minder interessante objecten werden vervolgens weer verkocht. Hij wist zodoende de hand te leggen op de mooiste exemplaren. Een greep uit zijn verzameling: een Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 (W109: 1968-1972).

Nico kocht de auto van de eerste eigenaresse die met haar particuliere chauffeur slechts 500 km per jaar reed. Nu staat de teller op 13.900 km. Een gepensioneerde zakenman uit Freiburg reed slechts twee maal per jaar met zijn 220 D (W 1968-1976) naar zijn vakantiewoning aan de Bodensee. Deze auto heeft nooit één regendruppel gezien. De teller staat op 13.800 en dat voor een diesel! De gouverneur van Oregon kocht een prestigieuze 300 d (W 189: 1957-1962) en haalde de auto zelf op bij de fabriek in Duitsland. Sindsdien is de auto in dezelfde staat en kort geleden door Nico naar Europa gehaald. Nico Ockhuisen verzamelt niet alleen graag, hij houdt zijn voertuigen ook levende door erin te rijden. Een grote wens gaat binnenkort in vervulling. Hij begint komend jaar namelijk met de bouw van zijn eigen museum.

De mooiste verzameling
Nico Ockhuisen deed iets dat toentertijd nog bijna niemand deed: hij verzamelde originele auto’s in absolute nieuwstaat. Opvallend is dat door de verzamelinspanning Nico Ockhuisen met een dikke tachtig museumstukken de op één na grootste collectie van Europa bezit. De grootste verzameling staat bij Mercedes-Benz in Duitsland, waar men zegt dat die van Nico de mooiste ter wereld is.

35 prachtige auto’s van de Nico Ockhuisen Collectie staan binnenkort voor het eerst in zo’n groot aantal tentoongesteld: uniek in de wereld en van een dusdanige kwaliteit dat er haast geen woorden te bedenken zijn om het te beschrijven. Alleen al dáárom is het absoluut de moeite waard om InterClassics & TopMobiel te bezoeken. Ook op het gebied van auto(sport)mobilia is deze beurs zeer de moeite waard.

Meer informatie op www.ic-tm.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet