Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Yelmer Buurman: ‘In 2012 in F1 racen’ (update)

480_buurman-loting

Yelmer Buurman wil in 2012 Formule 1 racen. Dat stelde de 23-jarige Nederlandse coureur vandaag in Abu Dhabi, nadat hij 372 kilometer achter het stuur van een Force India had gezeten.

Tekst: Marc Kok

Vandaag kwamen er 15 coureurs in actie op het Yas Marina circuit, de plek waar Sebastian Vettel drie dagen geleden de wereldtitel F1 greep. Buurman mocht deelnemen aan de ‘young driver test’. Nadat Paul di Resta, de testcoureur van de Indiase formatie, 90 minuten aan de ontwikkeling van de bolide had gewerkt, mocht Buurman in de VJM03 stappen. De coureur uit Ubbergen testte diverse aërodynamische en brandstofafstellingen.

Had nog harder gekund 
Buurman reed in totaal 67 ronden. Met de 10de tijd als resultaat, hoewel de 'naakte tijden' lang niet alles zeggen. Hij had nog een stuk harder gekund, aangezien hij in de middag niet aan echt snelle ronden met lege tanks op nieuw rubber toekwam. Met die ideale autocondities kun je als coureur natuurlijk een flinke extra tijdwinst boeken.

’In gesprek met multinationals’
Na zijn eerste kilometers in de meest tot de verbeelding sprekende autoklasse, wil Buurman meer. De ambitieuze rijder, die dit jaar lang meestreed om de titel in de Superleague Formule (zie de foto in zijn AC Milan-overall), wil in 2012 F1 racen. Dat kost uiteraard een hoop geld. "Dit is mijn eerste stap naar de Formule 1’’, zei hij na afloop vandaag. "Ik hoop volgend jaar meer te kunnen testen, dit in combinatie met rijden in de GP2 of Superleague Formula. Het seizoen daarna wil ik de stap omhoog maken. Dit met de financiële ondersteuning van een aantal Nederlandse multinationals, met wie we momenteel in gesprek zijn. Ik ben er klaar voor en dank Force India voor deze dag.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet