Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Red Bull gives you wings!

Fernando Alonso werd in 2005 wereldkampioen. Sebastian Vettel werd dat jaar geen kampioen in de F3 Euroseries. De F3 titel ging in Hockenheim uiteindelijk naar Lewis Hamilton.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

vettel_2005-1
Hockenheim 23 oktober 2005. Dit geloof je toch gewoon niet?

Red Bull gives you wings
Hockenheim 23 oktober 2005. Een natte zondagochtend. De kwalificatie voor de allerlaatste F3 Euroserieswedstrijd vond kort voor de wedstrijd op zondag plaats. De kwalificaties waren in volle gang. Als fotograaf stond ik midden in het Motodrom te fotograferen, toen daar plotseling een ASL Mücke Dallara Mercedes 305 kwam aanstormen die de reclameslogan van de hoofdsponsor alle eer aandeed. Ik geloofde werkelijk mijn eigen ogen niet.

Een coureur was totaal niet zichtbaar. Een zekere Sebastiaan Vettel was er tijdens de kwalificatie afgegaan. Nog tijdens de kwalificatie moest Vettel een andere neus laten noteren. Maar voordat deze beëindigd was keerde Vettel met het verloren onderdeel alweer terug richting pits. Uiteindelijk kwalificeerde hij zich als zevende.

vettel_2005-2
Red Bull gives you wings!

In de wedstrijd eindigde hij achter kampioen Lewis Hamilton en de Fransman Guillaume Moreau als derde en uiteindelijk als tweede in het kampioenschap. Red Bull gives you Wings. Oder?

hamilton_vettel
Vettel heeft het over zijn ritje met de afgebroken vleugel. Hamilton en de Fransman
Nicolas Lapierre(waar is die eigenlijk gebleven?) moeten er om lachen.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet