Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Rubens Barrichello blijft wel bij Williams

barrichello_test

Rubens Gonçalves Barrichello is niet te stuiten. De 38-jarige Braziliaan is ook volgend jaar actief in de Formule 1. Rubinho, die dit jaar als eerste F1-coureur de barrière van 300 verreden GP’s slechtte, blijft in 2011 voor Williams actief. Dit in tegenstelling tot zijn ploegmaat Nico Hülkenberg, die vandaag bekendmaakte weg te gaan bij de stal van Frank Williams.

Tekst: Marc Kok

’Sir’ Frank is blij dat hij Barrichello voor zijn formatie kan behouden. "We hebben Rubens vorig jaar aangetrokken voor zijn technische expertise, ervaring en passie. Hij heeft alles gebracht waarop we hebben gehoopt. Daarom zijn we blij dat we kunnen bevestigen dat Barrichello ook in 2011 voor ons racet’’, aldus Williams, die nog niet officieel heeft bekendgemaakt wie komend seizoen zijn nummer twee rijder wordt.

Maldonado favoriet
Grote kansen voor dit vacante zitje worden toegeschreven aan Pastor Maldonado. De GP2-kampioen, die de nodige pecunia kan meenemen, zal deze week in Abu Dhabi tijdens de young driver testdagen in de Williams kruipen voor een oefensessie. Tweevoudig Masters of Formula 3-winnaar Valtteri Bottas blijft komend jaar testrijder en reserve bij de stal.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet