Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Richard Branson in steward(essen)pakje na verlies ludieke weddenschap

fernandes_branson_weddenschap

Leuk dat Sebastian Vettel de wereldtitel pakte. Maar voor de teambazen Richard Branson (Virgin) en Tony Fernandes (Lotus) stond er zondag in Abu Dhabi iets ‘veel belangrijkers’ op het spel. Omdat Virgin in de constructeurstitel onder Lotus is geëindigd, moet Branson als tegenprestatie zich in een steward(essen)pakje van Fernandes’ Air Asia hijsen. "En ik verwacht dat hij, zoals al mijn stewardessen, wel zijn benen scheert’’, grapte Fernades na de door hem gewonnen weddenschap.

Tekst: Marc Kok

Afgelopen donderdag meldde deze site reeds de ‘belangen’ van Branson en Fernandes in Abu Dhabi. Naast de ludieke kant van de zaak, stond er ook veel financieel veel op het spel. Lotus kon – als het de nummer tien van de constructeurstitel zou blijven – immers meedelen in de rijk gevulde pot met tv-inkomsten. De nummers 11 en 12 kunnen daar niet van meesnoepen.

Pure zenuwen
Fernandes was zondag tijdens de slot-GP van het seizoen 2010 dan ook zo zenuwachtig als wat. "Ik heb continu wat anders gedaan dan naar de race kijken. Ik zat op internet de oliekoersen te bekijken. En was aan het surfen op het wereldwijde web naar voetbaltussenstanden. Ik deed alles om maar niet te zien wat er in de Formule 1 gebeurde. Stel je voor dat HRT of Virgin nog had verrast en boven ons op de ranglijst was geëindigd? Dat zou enorme gevolgen hebben gehad.’’

branson_fernandes_2

Speciale badge
Fernandes kon echter opgelucht ademhalen. Ook al vanwege het feit dat hij de weddenschap met mede-luchtvaarteigenaar Branson heeft gewonnen. Nu hoeft hij niet als steward op een Virgin-vlucht te werken, maar moet Branson bij zijn Air Asia aan de slag. "De datum is nog niet bekend, maar we hebben al een uniform voor hem. Net als een badge met de tekst: Richard Branson, flight attendant’’, grijnsde Tony Fernandes, die ooit in het verleden voor Branson heeft gewerkt.

Goed doel
Branson moet op de lijn Londen-Kuala Lumpur aan de bak. Een ieder met een gevulde portemonnee kan deze ongetwijfeld hilarische vlucht bijwonen. De vliegtuigstoeltjes worden immers via een veiling per opbod verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet