Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

GP2: Perez domineert hoofdrace, Van der Garde komt niet door bocht 1

480_perez_wint

Sergio Pérez heeft de hoofdrace in Abu Dhabi gewonnen. De Mexicaan, volgend jaar Formule 1-coureur bij Sauber, greep de leiding bij de start en spurtte vervolgens weg van zijn gevolg. Giedo van der Garde kwam niet verder dan de eerste bocht.


Tekst: Daan Jeuken

Het is Oliver Turvey die in Abu Dhabi van pole mag vertrekken. Lang kan de Brit echter niet van de leiding genieten, want hij komt slecht van zijn plaats en ziet meteen Pérez langszij komen. Daarachter is de race van Giedo van der Garde snel afgelopen. Hij komt in contact met Jules Bianchi en strandt aan de buitenkant van bocht 1. Een paar bochten verder spint ook Adrian Zaugg, waarna de safetycar de baan opkomt.

Pitstop
Bij de herstart is Pérez weer gelijk weg en Turvey kan het tempo van de leider niet bijbenen. De enige mogelijkheid om iets uit te richten is bij de verplichte pitstop en dus besluit Turvey vroeg te stoppen. Maar als ook Pérez stopt in de twaalfde ronde is zijn voorsprong groot genoeg om de leiding te behouden.

Kampioen Pastor Maldonado heeft een frustrerende hoofdrace. Hij wil wat uitrichten door als allerlaatste zijn pitstop te maken, maar hij krijgt een drivethroughpenalty en kan alle mooie scenario’s op zijn buik schrijven.

Pérez is er dan al lang en breed vandoor en op twintig seconden achterstand heeft Oliver Turvey zijn tweede plaats ook al binnen. Daarachter vechten Bird en Clos een ferme strijd uit om de laatste podiumplaats. Clos doet wat hij kan, maar Bird houdt stand en grijpt de derde plaats.

Uitslag hoofdrace Abu Dhabi
1. Sergio Pérez, 31 ronden
2. Oliver Turvey, op 21.065
3. Sam Bird, op 29.695
4. Daniel Clos, op 30.442
5. Davide Valsecchi, op 36.614
6. Romain Grosjean, op 38.175
7. Luiz Razia, op 39.196
8. Josef Kral, op 39.724
9. Brendon Hartley, op 40.679
10. Rodolfo Gonzalez, op 49.704
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet