Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Wordt Richard Branson (Virgin) de steward van rivaal Tony Fernandes (Lotus)?

richard_branson_virgin

Natuurlijk zijn in Abu Dhabi alle ogen gericht op de coureurs die komend weekend de Formule 1-titel kunnen veroveren. Maar minstens zo leuk om te zien is of Virgin Racing bij de constructeurs nog boven Lotus gaat eindigen.

Tekst: Marc Kok

De teambazen van beide nieuwkomers in de Formule 1 hebben voor de start van het huidige seizoen een nogal aparte ‘deal’ afgesloten. Tony Fernandes (foto onder) van Lotus en zijn Virgin-collega Richard Branson (foto boven) hebben beiden een luchtvaartmaatschappij. Op het commerciële vlak vliegen de heren elkaar het liefst in de haren. Dat heeft de puisant rijke ondernemers geïnspireerd tot een opvallende weddenschap.

tony_fernandes_air_asia

Voor steward spelen
Degene die in 2010 met zijn raceteam in de F1-eindstand lager eindigt dan de rivaal, moet een dag als steward werken in een vliegtuig van de ander. Met komende zondag de laatste GP van het seizoen op de rol, staat Lotus in de teamrangschikking met plek 10 hoger dan Virgin (12de). Als dit zo blijft en Fernandes dus wint, zal hij glimlachend Branson aan het werk zetten bij AirAsia. Wordt hij alsnog de verliezer, zal Branson gierend van de pret Fernandes uitlachen vanuit de cockpit van Virgin. We houden de heren komend weekend derhalve goed in de gaten!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet