Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Topseizoen voor Tom van der Wijden

wijden_2010_2

Tom van der Wijden kijkt met een meer dan tevreden gevoel terug op zijn eerste seizoen met de Step-a-Side USA-parts Chevelle. In zijn eerste jaar met deze vorige winter opgebouwde auto pakte de dragracer uit ’s-Gravenzande in zijn tweede wedstrijd meteen een overwinning, eindigde in het Open Nederlands Kampioenschap in de klasse Super Street Car op een vierde plaats om in de klasse Pro ET zelfs beslag te leggen op het vice kampioenschap. “Wat als testjaar was bedoeld is uiteindelijk een topseizoen geworden”, blikt een meer dan tevreden Tom van der Wijden terug.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Na enkele seizoenen met een streetlegal GMC C1500 Pick Up op de dragstrip actief te zijn geweest wilde Tom van der Wijden eind vorig jaar een stapje hogerop. In de vorm van een Chevrolet Chevelle SS werd een waardig opvolger voor de Pick Up gevonden. Zoals het zo vaak met dit soort projecten gaat kostte de om- en opbouw van de Chevelle veel meer tijd dan oorspronkelijk gepland.

wijden_2010_1

“We kwamen steeds meer aandachtpunten tegen en rolden van het één in het ander. Met heel veel inzet van het hele team haalden we de geplande datum van 18 april waar we tijdens American Sunday demonstratieruns zouden rijden. Na twee demo-starts en een run over de 1/8 mijl bleken er toch wat kinderziektes in de auto te zitten. Gelukkig was er tot de eerste wedstrijd van het seizoen nog genoeg tijd om deze op te lossen. Om het zekere voor het onzekere te nemen zijn we in mei ook nog voor een testsessie naar het Belgische Brustem gegaan. Daar deed de Chevelle wat hij moest doen en bleken er op een niet geprepareerde baan tijden van laag in de 11 seconden mogelijk te zijn”, kijkt Van der Wijden terug op de aanloop naar het seizoen.

wijden_2010_3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet