Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Yelmer Buurman mag bij Force India testen

Het Force India F1 Team heeft vandaag bekend gemaakt dat Yelmer Buurman en Antonio Felix Da Costa op 16 en 17 november op het circuit van Abu Dhabi met de Force India F1 auto mogen kennismaken


Tekst Willem J. Staat
Foto: GR8
insert_rookie_test

Force India Test voor Yelmer Buurman
In aanwezigheid van de vaste testcoureur Paul Di Resta mogen Yelmer Buurman en Antonio Felix Da Costa a.s. maandag en dinsdag voor het eerst met de F1 kennismaken. De 23-jarige Buurman kwam o.a. in de Superleague en GP2 uit. Buurman begon in 2002 zijn carrière in de Duitse Formule König voordat hij de overstap naar de Formule Renault maakte. Van 2003 tot 2005 kwam hij in deze klasse uit. Vervolgens volgde de stap naar de F3 Euroseries in 2006 en 2007.

De 19-jarige Antonio Felix Da Costa begon op zijn negende in de kart en won in 2003 het Zuid Portugese kampioenschap. In 2006 won hij het Portugese kampioenschap en eindigde als tweede in de World Series Karting Championship. In de Italiaanse Open Masters eindigde hij als derde. In 2008 stapte hij naar de eenzitters over en kwam zowel in het NEC en de Formule Renault Eurocup uit. In het NEC eindigde hij als tweede en mocht als beloning een WSR by Renault 3,5L testen. Ook kwam hij voor het A1 Team Portugal als reserve-coureur uit. Dit jaar kwam hij in de F3 Euroseries uit.

Otmar Sfaznauer van Force India: “Het doet ons plezier dat wij Yelmer en Antonio de kans kunnen geven om een F1 te testen. In deze fase van hun carriere zal het voor beide rijders een briljante ervaring en exposure betekenen. Paul zal voor hen de maatstaf zetten en zij kunnen ervaren hoe het is om met een topteam te werken.”

Yelmer Buurman: “Ik ben enorm blij met deze kans en het is een eer om de volgende Nederlander te zijn die de kans krijgt om een F1 auto te testen. F1 blijft het ultieme doel en met de test van de Force India is er een droom werkelijkheid geworden. Vorige week heb ik het team bij het maken van een zitje en een simulatortest ontmoet. Er heerst een fantastische sfeer en ik voelde mij er onmiddellijk thuis. Ik ben goed voorbereid en ik zal mijn best doen om te laten zien dat ik snel genoeg ben voor de F1. Ik wil mijn trouwe sponsors Flyweeze.com, Jongert Luxury Yachts, HSF Logistiscs, Otto Workforce, Eurotech, Group voor de steun tot nu toe in mijn carrière bedanken. Ook wil ik het management van GR8 bedanken voor het mogelijk maken van deze gelegenheid. Ik kan nauwelijks wachten om mij bij het team aan te sluiten.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet