Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Hart en Pastorelli slaan eerste slag bij Zandvoort 500

480_zv500_past_hart

De Zandvoort 500, de openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap, is gewonnen door David Hart en Nicky Pastorelli met een V8 Star. Voor David Hart was het de vierde maal op rij dat hij op het podium finishte van de slijtageslag.

Tekst: PR, fotografie: Chris Schotanus en Bart Buijs

Om tien uur ’s ochtends werd de baan vrij gegeven voor de kwalificatietraining. Hierbij was het direct al dringen geblazen voor de vele auto’s, omdat regen was aangekondigd. Halverwege de snelle ronde van Hart en Pastorelli openden de hemelpoorten zich. Dit weerhield het duo er niet van om toch nog een rondetijd van 1:59,658 te klokken. Deze tijd bleek voldoende voor de pole position, want de concurrentie kon deze tijd, vanwege de natte baan, niet meer verbeteren. De zwarte V8 Star werd echter na de kwalificatie terug verwezen naar de zesde positie, vanwege het inhalen bij een gele vlag situatie. Hierdoor werd de eerste startplek toegewezen aan Ronald van de Laar, Sebastiaan Bleekemolen en Michael Bleekemolen.

480_zv500_bleekemolen
Pole voor Team Bleekemolen, maar verder geen succes

De tweede startplaats werd bezet door Jaap van Lagen en Dennis van de Laar (Porsche 997 Cup), gevolgd door Jeroen den Boer en Simon Knap (BMW 320d), die daarmee tevens het snelst waren in divisie II, de klasse voor auto’s tot 3000cc.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet