Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Lex Joon rijdt Finals in Pomona

In wat rustig een last minute deal mag worden genoemd is Lex Joon erin geslaagd de middelen bij elkaar te krijgen om volgend weekend (11 tot en met 14 november) aan de start te staan van de NHRA Auto Club Finals, de afsluitende wedstrijd van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series op Pomona.

Tekst: Remco Scheelings

Vorig seizoen nam Lex Joon al deel aan de laatste twee wedstrijden van het NHRA seizoen in Las Vegas en Pomona. De MPM Top Fueler bleef vervolgens in Amerika achter. Afgelopen seizoen werd koortsachtig gezocht naar partners die deelname aan (een deel van) de NHRA Full Throttle Drag Racing Series mogelijk moesten maken. Vooral de laatste twee wedstrijden in Las Vegas en Pomona stonden voor Lex Joon hoog op de prioriteitenlijst omdat daar de contacten moesten worden gelegd voor 2011. Las Vegas vorig weekend lukte dan net niet maar nadat de Nederlander gisteren alsnog naar Amerika afreisde bleek persoonlijk contact toch deuren te openen. Zojuist werd namelijk bekend dat deelname aan de NHRA Auto Club Finals verzekerd is. Namen van de betrokken partijen worden spoedig bekendgemaakt. In ieder geval treedt jarenlange trouwe sponsor MPM Oil op als subsponsor.

De naam van Lex Joon stond al op de inschrijflijst van Pomona maar dit was uitsluitend om te voorkomen dat als er op het laatste moment een deal zou rondkomen de inschrijving op basis van het overschrijden van het maximale aantal Top Fuelers geweigerd zou kunnen worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet