Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: 'Giedo van der Garde racet voor Virgin in 2011' (update)

240_portret_giedo

Niet Jerome D’Ambrosio, maar Giedo van der Garde gaat volgend jaar bij Virgin in de Formule 1 racen. Tenminste, dat denkt de Belgische krant La Libre. Volgens het management van Van der Garde is nog niets zeker en 'zijn alle opties nog open'.

Tekst: Marc Kok

Vorige week meldde het management van D’Ambrosio trots dat hun rijder ‘voor 95 % zeker in 2011 bij Virgin F1 rijdt’. Maar die resterende 5 procent is blijkbaar niet gevonden, schrijft het Waalse dagblad La Libre vandaag. Deze gazette is ervan overtuigd dat Giedo van der Garde nu de nummer één kandidaat is om volgend seizoen naast Timo Glock het tweede Virgin-stoeltje te bemannen.

Overstap
Van der Garde is een voormalig kampioen in de World Series by Renault. De afgelopen twee jaar reed hij in de GP2, het voorportaal van de F1. Van de Nederlander is al langer bekend dat hij nu graag de overstap naar de Formule 1 wil maken.

Geld
Volgens La Libre zoekt Virgin een coureur die geen financiële problemen heeft. Met andere woorden: die gegarandeerd een flinke zak pecunia kan meenemen. Rond D’Ambrosio’s eurostroom zouden teveel vraagtekens zijn gerezen. Van der Garde is de schoonzoon van één van de rijkste zakenmannen van Nederland, dus zit financieel prima bij de sponsorkas.

Reactie management Giedo
Het management van Giedo van der Garde reageerde vanmiddag als volgt: "Er worden gesprekken gevoerd met diverse teams voor een Formule 1-stoel voor Giedo volgend seizoen. Hoewel de gesprekken voorspoedig verlopen, is er nog geen sprake van een overeenkomst en zijn alle opties nog open. Het streven is om uiterlijk in de week na de Abu Dhabi Grand Prix tot een definitieve overeenstemming te komen met één van de teams.''
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet