Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Peter Fontijn en Peter Furth optimaal voorbereid op Zandvoort 500

fontijn_furth_2

Peter Furth (Zandvoort) en Peter Fontijn (Hillegom) beginnen zaterdag 6 november a.s. optimaal voorbereid aan de ‘Zandvoort 500’, de eerste race van het Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort. Peter en Peter rijden het volledige, uit vier races bestaande kampioenschap. “Onze BMW M3 GTR is sterk verbeterd. Peter en ik zijn fit en de pitcrew van ons team Frabos Racing is ervaren en prima op elkaar ingespeeld”, aldus viervoudig nationaal autosportkampioen Peter Fontijn. “Alle seinen staan op groen voor een mooi resultaat.”

Tekst: PR

Peter en Peter zijn erg gemotiveerd. “We hebben al eerder laten zien dat we op het podium kunnen eindigen”, refereerde Fontijn naar de vorige edities van het Winter Endurance Kampioenschap.
 
fontijn_furth_3

Het duo werd al een keer fraai tweede met hun BMW M3 GTR. “Daarnaast was ons debuutoptreden in de Dutch Supercar Challenge een grote opsteker”, blikt Furth terug. “Tijdens de Masters of Formula 3, in juni op Circuit Park Zandvoort, stelden we een derde plek veilig in het competitieve veld. Dat was een prachtig succes.”

De afgelopen maanden heeft Frabos Racing zich fanatiek voorbereid op het nieuwe winterseizoen. “Onze BMW is sterk verbeterd”, aldus Fontijn. “Peter Furth en Frans de Boer hebben flink progressie geboekt met de wegligging. Frank Roosendaal van RICA Enkhuizen heeft de motor geoptimaliseerd. Verder hebben we nog een paar kleinere aanpassingen gedaan waarmee de pitstops nog sneller en soepeler moeten verlopen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet