Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Robby Bosdijk EU-kampioen Westfield Race Cup 2010 op Nürburgring

westfield_nurb_winners

Rudy van Buren heeft het slotweekend van de Westfield Race Cup gedomineerd. Op het beroemde Grand Prix circuit van de Nürburgring won hij met de Jumbo Westfield alle drie de races. Robby Bosdijk haalde, na het missen van de races in Zandvoort door ziekte, de Europese titel binnen in Duitsland.

Tekst en foto’s: PR

westfield_cup_nurb_4

Van Buren won zoals gezegd alle races. Om de overige podiumplaatsen werd echter volop gestreden door de overige rijders. Van de 26 aanwezige rijders mochten namelijk liefst zes verschillende coureurs het podium beklimmen. Cees de Maar en Rob Karst eindigden tijdens de eerste race achter Van Buren. De tweede race werd nieuwkomer Maik Kraske uit Duitsland tweede, terwijl debutant Bas Schouten de tweede plek in de wacht sleepte. Schouten stond ook na de derde race op het podium, nu als tweede. Robby Bosdijk wist zijn kampioenschap veilig te stellen met P3, tot grote tevredenheid van de coureur zelf.

“Dit had ik nooit durven dromen”, begon de kersverse kampioen Bosdijk. “Ik kreeg gedurende het seizoen weer last van de ziekte van Crohn. Ik moest geopereerd worden, maar ik wilde per se de kampioenswedstrijd rijden. Door goed overleg met mijn internist en de chirurgen hebben we de operatie kort na de finalerace kunnen plannen.”

“Het zijn zware weken geweest, maar ik heb uiteindelijk kunnen rijden op de Nürburgring en het kampioenschap gewonnen. Een gouden moment, dat ik kon delen met veel familie en vrienden. Mijn vader en schoonvader hebben me uitstekend begeleid, ze betekenen veel voor mij. Ik wil ook de artsen van het AMC bedanken voor hun flexibele, goede en snelle zorg. Last but not least de hele crew van Westfield Racing. Ze hebben me prima ondersteund, het oprechte enthousiasme heeft me veel goed gedaan.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet