Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: ‘D'Ambrosio vervangt Di Grassi bij Virgin in 2011’

jerome_d_ambrosio

Terwijl een terugkeer in de Formule 1 door oud-wereldkampioenen Kimi Raikkonen en Jacques Villeneuve voor 2011 uitgesloten kan worden, lijkt Jérôme D'Ambrosio volgend jaar wel in de F1 te komen. De Belgische coureur lijkt daarbij het Virgin-stoeltje van Lucas di Grassi te gaan overnemen.

Tekst: Marc Kok

De begeleiding van D’Ambrosio is erg overtuigd van de kansen. "Zo’n 95 procent van het pakket dat nodig is om hem naar de F1 te brengen, is er’’, zegt D'Ambrosio’s management in de Belgische krant Het Nieuwsblad. "De resterende vijf procent is een kwestie van dagen. Dan stappen we naar Virgin Racing, het team dat ons in september al een concreet voorstel deed voor 2011 en ook de renstal bij wie Jérôme de afgelopen drie Grand Prix een deel van de vrije trainingen reed. Ook bij Virgin - en hun sponsors - willen ze zo snel mogelijk weten waar ze voor volgend jaar aan toe zijn.’’

Prima indruk
De 24-jarige Waal D'Ambrosio heeft tijdens de vrije trainingen van de Grote Prijzen in Singapore, Japan en Zuid-Korea een prima indruk achter gelaten bij de Virgin-bazen. De afgelopen jaren reed hij voor DAMS in de GP2.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet