Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Winter Endurance Kampioenschap van start met Zandvoort 500

persbericht_-_wek-zandvoort500-2010-pre-schotanus1

Na een sensationele Dutch Power Pack-seizoensafsluiting tijdens de Formido Finaleraces, maken veel coureurs en monteurs zich gereed voor het Winter Endurance Kampioenschap 2010-2011, waarvan de Zandvoort 500, die op zaterdag 6 november plaatsvindt op Circuit Park Zandvoort, de openingsrace vormt.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

De Zandvoort 500 vormt inmiddels al weer voor het tiende jaar de start van het winterseizoen. Waar coureurs in de jaren ’90 hun raceoverall nog voor een aantal maanden op mochten bergen, is het Winter Endurance Kampioenschap, met races in november, januari, februari en maart, inmiddels een “must” geworden voor elke coureur die ook in de winter wil racen. Veel bekende namen uit zowel het Dutch Power Pack, als internationale raceseries, grijpen het Winter Endurance Kampioenschap dan ook aan als een ideale voorbereiding op het nieuwe raceseizoen in 2011.

Vier races
Voor het Winter Endurance Kampioenschap 2010-2011 staan vier wedstrijden geprogrammeerd. Na de Zandvoort 500 volgt de populaire Nieuwjaarsrace, ditmaal op zondag 9 januari 2011. Op 6 februari staat de 4 uur van Zandvoort op het programma, gevolgd door de Final 4 op zondag 6 maart 2011.

persbericht_-_wek-zandvoort500-2010-pre-schotanus2

Indrukwekkende auto’s
De deelnemerslijst voor de Zandvoort 500 telt ook deze editie weer een ruim aantal inschrijvingen. In Divisie I, de klasse voor raceauto’s met een cilinderinhoud van meer dan 3000cc, komen indrukwekkende auto’s aan de start zoals de Saker Sportscar GT, Porsche 997 en Renault Mégane Trophy. Tevens telt de lijst maar liefst vijf DNRT V8 NASCAR-bolides. Titelhouders Ronald van de Laar en Sebastiaan Bleekemolen zullen eveneens aan de start verschijnen in deze divisie, ditmaal met een Porsche 997 GT3R.

Grote diversiteit aan bolides
In Divisie II, waar de auto’s worden ingedeeld met een cilinderinhoud boven 2000cc, maar onder 3000cc, staan bolides ingeschreven als de BMW 130i Cup en de rappe BMW Compact 325. Divisie III is het strijdtoneel voor de bolides met een cilinder inhoud tot 2000cc. De snelle BMW 320d van Jeroen den Boer staat ook voor deze editie van het WEK ingeschreven. Hij deelt ditmaal de auto met Simon Knap. Andere auto’s die in deze klasse staan ingeschreven zijn de Renault Clio, Honda Integra Type-R en de Suzuki Swift Sport. De laatste klasse, Divisie IV, die beter bekend staat als de Diesel-klasse, herbergt auto’s als de BMW 120d, Volkswagen Golf 5 en Volvo C30 D5.

Programma
Het programma vangt op zaterdag 6 november om 10.15 uur aan met de kwalificatie, waarbij alle equipes een half uur de tijd krijgen om de beste tijd te klokken en daarmee een goede uitgangspositie voor de race te realiseren. De race start om 12.00 uur en telt een lengte van 116 ronden of maximaal 4 uur. Tijdens de Zandvoort 500 hebben alle racefans gratis toegang tot het duinterrein. Voor het rennerskwartier en het pitsdak bedraagt de entree € 12,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, hebben gratis toegang tot de paddock. Parkeren achter hoofdtribune is mogelijk voor € 7,00 per voertuig.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet