Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Terugblik 19e Belgian Motor Show in Luik

Afgelopen weekend vond in het Belgische Luik in de Halles des Foires de 19e editie van de Belgian Motor Show plaats. Reden voor autosport.nl een kijkje te nemen.

Tekst en foto's Willem J.Staat

 Toyota F1
Toch te zien op Francorchamps in 2006?

Thema Francorchamps
In het verleden waren diverse merken en coureurs het thema van de Belgian Motor Show. Dit jaar besloten de organisatoren voor een lokaal actueel thema te kiezen. Het door politieke strubbelingen zo geplaagde circuit van Spa-Francorchamps. Bij de entree werden de bezoekers verwelkomd door een platform van actuele race-klasses die het circuit van Francorchamps het komende seizoen bezoeken. Het programmablad vermeldt dat het evenement op 15, 16 en 17 september onder voorbehoud plaatsvindt.


WTCC BMW Publiekstrekker Numero Uno

 WTCC BMW 1
De BMW E90 is het nieuwe wapen van BMW voor de komende jaren in het WTCC.

Ook viel er in Luik nog een kleine premiere voor de Benelux te bewonderen. Het Beneluxpubliek kon voor de eerste keer kennismaken met de fraaie BMW E90 oftewel de 320si, waarmee het merk uit München de komende jaren in het WTCC en diverse andere nationale kampioenschappen ten strijde trekt. De Brit Andy Priaulx werd immers met het Belgische RBM Racing de eerste FIA WTCC kampioen,terwijl Duncan Huisman Macau voor het team op zijn naam schreef

. WTCC BMW 2
De officiele benaming luidt BMW E90 320si

Vanaf december 2005 is de BMW 320si in een beperkte oplage voor de diverse teams beschikbaar. RBM, Schnitzer en Ravaglia beschikken op dit moment reeds over de E90 versie, die ongeveer 275 pk. levert.

 WTCC BMW 3
De achterkant van de BMW E90 320si.

Een ander interessant detail is dat de BMWE90 320si 45mm langer en 36mm breder dan zijn voorganger is. Het blijft voorlopig jammergenoeg bij deze BMW Beneluxvoorstelling want de WTCC manches op Francorchamps werden immers van de kalender geschrapt.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet