Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Kampioenschap All Dutch Porsche Club Racing beslist na spannende finale

Het kampioenschap van de ADPCR is beslecht. In een spannende finalerace op 16 oktober op Circuit Park Zandvoort is gestreden om het kampioenschap van de ADPCR RS1 (sneller dan 2 minuten op Zandvoort), ADPCR RS2 (tot 2 minuten) en de Porsche 944 Basic Cup. De titels gingen respectievelijk naar Ben van Genk, Jan van Es en Patrick Verkerk.

Tekst en foto's: PR

porsche-944-basic-cup-2010-
De top drie in de Porsche 944 Basic Cup: vlnr Jafeth Molenaar (tweede), Rookie of the Year Johan Heil en kampioen Patrick Verkerk

Alleen Jan van Es was al verzekerd van de eerste plaats in de RS2 klasse, maar alle andere rijders moesten in de finalerace er nog even goed voor gaan zitten voor hun felbegeerde plek in het kampioenschap. Zo was het voor Ben van Genk als leider in het RS1 klassement nog snijdend spannend vanwege een versnellingsbakwissel tussen de kwalificatie en de eerste race. Zijn Porsche 968CS werd precies op tijd bij het opstellen afgeleverd (!). Van Genk stond al klaar met zijn helm op, instappen en de startgrid op!

ben-van-genk-rs1-1e-plaats
RS1-kampioen Ben van Genk krijgt de kampioenstrophy van ADPCR-voorzitter Louis Bos  

In race 1 kwamen de concurrenten voor de tweede plaats in de klasse RS1 Willem Renirie en Joost Bömer met elkaar in aanraking in de S-bocht. Beide rijders moesten hun Porsche aan de kant zetten, maar Joost Bömer wist nog wel zijn Porsche voor race 2 op de baan te zetten om na één ronde de auto definitief langs de baan te parkeren. Dat was wel genoeg om zijn tweede plaats veilig te stellen.

jan-van-es-rs2-1e-plaats-
Kampioen in de klasse RS2, tevens Rookie of the Year: Jan van Es

In de RS2 klasse kon John Hurenkamp niet meer genoeg punten scoren en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Peter van der Molen deed in de finalerace nog goede zaken en kon daarmee de derde plaats van Erwin van Dijk afsnoepen.

In de Porsche 944 Basic Cup kwam het ook op de laatste race aan. In de eerste race wist Patrick Verkerk zijn voorsprong met nog één punt uit te bouwen op Jafeth Molenaar en in de laatste race stelde hij zijn kampioenschap veilig door ook daar als eerste over de finish te gaan. Ruud van Rooijen maakte het Johan Heil nog erg moeilijk door in race twee supersnel naar een tweede plaats te rijden, maar dat was net niet genoeg voor de titel Rookie of the Year, die dus naar Johan Heil ging.

De uitslag is als volgt:

ADPCR RS1
1e Ben van Genk (Porsche 968 CS)
2e Joost Bömer, tevens Rookie of the Year (Porsche 996)
3e Willem Renirie (Porsche 968 CS)

ADPCR RS2
1e Jan van Es, tevens Rookie of the Year (Porsche 911 3.2 SC)
2e John Hurenkamp (Porsche 944 S)
3e Peter van der Molen (Porsche 944 S2)

ADPCR Porsche 944 Basic Cup
1e Patrick Verkerk
2e Jafeth Molenaar
3e Johan Heil, tevens Rookie of the Year
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet