Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Westfield Cup naar Zandvoort: Jan Lammers maakt debuut in grootste merkencup

480_groep_westfield

Na een adempauze van een paar weken komen de deelnemers aan de Westfield Race Cup dit weekeinde weer in actie op het Circuit Park Zandvoort. Tientallen rijders, onder wie voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers, strijden om de zege op het duincircuit. Ook zal het Nederlands kampioenschap beslist worden.

Tekst en foto's: PR

Met het vertrouwde, grote deelnemersveld reist de klasse af naar Zandvoort. Vier rijders maken nog een goede kans op het kampioenschap. Francois Claeijs heeft de leiding in handen met 309 punten. Hans Wellink en Hayley Lazell volgen op de tweede plek met 296 punten, voor Daniel Sandifort (282) en Robby Bosdijk (280). Met nog twee races op het circuit van Zandvoort voor de boeg is er dus nog genoeg om voor te strijden.

240_jan-lammersJan Lammers, voormalig Formule 1 coureur en winnaar van de 24uur van Le Mans neemt het stuur over van Frans Vörös, die twee weekeinden aan de start verscheen met de RTL GP-bolide in de Westfield Race Cup. Met een vierde plaats en een overwinning in zijn laatste race heeft hij de lat hoog gelegd voor Lammers.

“Ik vind het heel erg leuk een keer te rijden in een Westfield”, zei Lammers. “Het is voor mij nog onbekend terrein, maar ik ga het net zo aanpakken als ik al mijn hele leven doe: hard rijden en fair racen. Dat past bij deze serie. Toen ik hoorde dat Frans Vörös in de Westfield ging racen, kreeg de klasse mijn aandacht. Ik ben heel erg benieuwd. Als Vörös met de Westfield uit de voeten kan, dan moet ik het ook kunnen. Zondag zullen we weten hoe het gegaan is. Ik heb er zin in.”

Paul van Stenis is één van de pijlers waar de Westfield RaceCup gedurende een raceweekend op bouwt. Hoe ziet hij de races en wat vindt Van Stenis van de populaire raceklasse: ”Ik omschrijf mijn taak meestal als 'manusje van alles'. Het bevat vooral het contact (communicatie) tussen de rijders (onderling) en Westfield Nederland enerzijds en wedstrijdleiding/raceorganisator anderzijds. Vooral het op één lijn houden/krijgen van boven genoemde deelgroeperingen is een héle klus en tegelijkertijd een hele uitdaging!”

“De Westfield Cup is eigenlijk een 'gentleman rijders cup' waarbij vooral het plezier in het racen de basis van alle activiteiten vormt’, vervolgt Paul van Stenis. “Er rijden, behoudens een enkele gastrijder, géén professionele coureurs in de cup. Je wordt er géén wereldkampioen dus is de beleving van het plezier in het racen prioriteit nummer 1. Het bijzondere aan de Westfield Cup is de centrale opzet, waarbij auto's, catering en service door Westfield Racing voor de meeste rijders vanuit de centrale hospitality-tent wordt geregeld. Van de laatste twee races, op Zandvoort en op de Nürburgring verwacht ik dat er weer met veel plezier en sportiviteit wordt geracet.”

480_rij_westfield

Een Westfield Cupauto testen?
Westfield Racing organiseert op 13 en 14 november aanstaande twee kennismakingsdagen. De organisatie in handen van Gino van Buren wil geïnteresseerden de kans geven om de bolide zelf uit te proberen. Buiten de testmogelijkheden voor nieuwe potentiële rijders binnen de Westfield klasse, zal er meer informatie verstrekt worden over de populaire klasse met grote startvelden van rond de veertig rijders.

Op zaterdag 13 november is Westfield Racing aanwezig van 09.00 uur tot 13.00 uur op het Circuit Park Zandvoort.
Op zondag 14 november is Westfield Racing aanwezig van 12.30 uur tot 16.30 uur op het TT circuit in Assen.

Programma kennismakingsdagen Westfield Racing:

- Kennismaking in de pitbox
- 2-3 ronden rijden met instructeur (u rijdt zelf)
- Korte bespreking van deze eerste rit
- Ca. 10 minuten zelf rijden
- Evaluatie opgedane ervaring

De kosten voor een testsessie bedragen € 75,-- pp:

Wilt u zelf eens de Westfield-bolide aan de tand voelen? Informeer naar de testmogelijkheden op www.westfieldnederland.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet