Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Velocity Racing legt rookgordijn in Sint Truiden

scheppers_sttr_burnout

Het laatste optreden van Jan Scheppers en zijn Velocity Racing-crew voor dit seizoen vond plaats in het weekend van 25 en 25 september op de Brustem Airbase bij Sint Truiden. Onder de noemer Full Throttle Internationals stond daar het eerste serieuze dragrace-event van België gepland.

Tekst: pr
Foto’s: Limpe Iven Photography en Dragracingholland


Vanwege verplichtingen op vrijdag ging het team zaterdagochtend in alle vroegte richting België. Aangekomen op de airbase bleek het een geweldige dragrace-locatie te zijn. Alle teams konden op het asfalt staan, een mooie line up road, een grote feesttent, alles klopte! Dankzij de nieuwe sponsor Racing Sportiva liep het team van Velocity Racing er weer gelikt bij! De fraaie teamshirts van The Frontdoor en professionele (door Angelo Koning van Racing Sportiva geleverde) werkbroeken van Uvex. Racing Sportiva levert o.a. helmen, HANS-systemen, communicatie-sets, raceschoenen, custom made racepakken enz.

scheppers_sttr_team

Na aankomst ging Velocity Racing de baan bekijken die ondanks de week lang prepareren door Jaap en Jan Selles en de eXplosion-crew niet de grip had waar het team op had gehoopt. Het besluit stond snel vast, geen nitrous, lage bandenspanning en fingers crossed. De burn out voor de eerst run was zoals iedereen inmiddels verwacht…..lang en met heel veel rook! Een vette Pro Mod burn out! De run was echter een ander verhaal, geen grip en hierdoor ging Jan driftend over de baan met ruim 240 km/u! Jan had zijn handen vol om de woest slingerende Pick Up in bedwang te houden en na 402 meter was het nog een hele klus om de handgreep van de parachute te vinden.

scheppers_sttr_pits

De tweede run begon met een ‘Freddy Style’ burn out! Na 300+ meter stond de cabine van de snelste 1973 Pick Up ter wereld helemaal vol met rook en kon Jan niets meer zien, anders was de 400 meter zeker aangetikt! De run na deze ‘monster burn out’ was niet veel anders dan de eerste run, wielspin en driften maar. De parachute werd wel weer gevonden maar al driftend ging Jan deze keer de return road op!Om 19.40 uur kwam er een abrupt einde aan de dragrace-actie. Onduidelijkheden in de vergunning maakte een einde aan de kwalificaties en zelfs de geplande nightshow mocht geen doorgang vinden. Een bittere pil voor de organisator die er werkelijk alles aan had gedaan om een geweldig evenement neer te zetten.

Op zondag regende het en moest het evenement uiteindelijk worden afgelast. Velocity Racing wil hierbij nogmaals groot respect uitspreken voor de organisator van de Full Throttle Internationals en de hele eXplosion-crew die er alles aan hebben gedaan om er een mooi evenement van te maken.

Het team van Velocity Racing is nu al bezig met de plannen voor 2011 en kan niet wachten om weer aan de start te staan!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet