Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Sauber haalt (centjes van) Sergio Pérez binnen

sergio_perez_naar_f1

GP2-runner-up Sergio Pérez gaat in 2011 in de Formule 1 debuteren voor het team van Peter Sauber. Behalve voor het talent van Pérez zal de om sponsorgeld verlegen zittende Peter Sauber ook voor de centen van Pérez hebben gekozen. Pérez wordt namelijk gesponsord door telecomgigant Telmex.


Tekst: Daan Jeuken

De talent-geld-combi
Dat Peter Sauber deels voor het geld van Pérez heeft gekozen zal geen geheim zijn. Het team werd dit jaar nog financieel bijgestaan door voormalig eigenaar BMW, maar de grotendeels onbestickerde Sauber-bolide liet weinig aan de verbeelding over. Dat Sergio Pérez nu wordt binnengehaald zal dan ook veel te maken hebben met centen. Pérez wordt bijgestaan door de Mexicaanse telecomgigant Telmex. De eigenaar van Telmex is Carlos Slim, volgens Forbes de rijkste mens ter wereld.

Pérez moet echter niet gezien worden als een ordinaire pay-driver, want hij heeft wel degelijk wat in zijn mars. Met de Britse Formule 3-titel op zak werd hij in 2008 vierde in het internationale Formule 3-kampioenschap, alvorens over te stappen naar de GP2. In zijn debuutjaar werd hij twaalfde, dit jaar staat hij met nog een raceweekend te gaan in Abu Dhabi tweede in de rangschikking. De Mexicaan won dit jaar de hoofdrace in Monaco en won drie sprintraces.

“Dit is de droom voor iedere jonge coureur en voor mij wordt die nu waarheid”, aldus Pérez. “Het is een hele uitdaging en verantwoordelijkheid, maar die ga ik graag aan.” Teambaas Peter Sauber heeft met Kamui Kobayashi voor volgend jaar twee enthousiaste jonge honden in huis. “Sergio heeft een goede stijgende lijn laten zien en heeft daarnaast aangetoond uit het juiste racehout te zijn gesneden. Samen met Kamui Kobayashi hebben we een sterk rijdersduo.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet