Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Wegen Andersen Racing en Andy Carter scheiden

ef_tf_carter

Per en Karsten Andersen en Andy Carter, Europa’s meest succesvolle Top Fuel-combinatie van de afgelopen jaren, heeft na vier succesvolle seizoenen besloten de samenwerking te beëindigen. Andersen Racing en Carter zeggen allebei toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

In 2006 veroverden Per en Karsten Andersen met Håkan Nilsson als rijder de FIA EK Top Fuel-titel. Toen de Zweed aan het eind van dat seizoen (tijdelijk) een punt zette achter zijn carrière werd het Deense duo benaderd door Andy Carter. De 4-jarige samenwerking die in 2007 werd opgestart resulteerde erin dat Carter in zowel 2008 als 2009 het FIA Europees Top Fuel Kampioenschap op zijn naam schreef. Dit jaar eindigde de Engelsman als vierde in het kampioenschap. Tijdens de onlangs verreden European Finals was het tunersduo Per en Karsten Andersen er nog verantwoordelijk voor dat Carter met 4,572 seconden een nieuw Europees record op de klokken kon zetten. Ook werd met 320 mph de hoogste Europese eindsnelheid ooit gerealiseerd.

andersen.00
Per en Karsten Andersen hebben als tuners al de nodige Europese titels op hun erelijst staan

De Andersens en Carter gaan vanaf nu hun eigen weg omdat ‘beide partijen toe zouden zijn aan een nieuwe uitdaging’. Binnenkort volgen ongetwijfeld mededelingen hoe deze uitleg gestalte gaat krijgen. Wellicht dat Per en Karsten Andersen de samenwerking voortzetten met Thomas Nataas, de Noor die hun Top Fueler uiterst succesvol bestuurde tijdens het Amerikaanse uitstapje van het Deens duo. Carter zal, als hij zijn Lucas sponsoring behoudt, ongetwijfeld bij een ander team onderdak zien te vinden dan wel zijn eigen Top Fuel-team nieuw leven inblazen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet