Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Nick Heidfeld terug bij Sauber. Raikkonen naar Renault?

Nick Heidfeld keert voor de laatste vijf Formule l wedstrijden terug naar het team van Peter Sauber, dat de Spanjaard Pedro de La Rosa aan de deur zette. Kimi Raikkonen zou zijn WRC-zitje in 2011 voor een F1-stoel willen verruilen.

Tekst Willem J. Staat

heidfeld_gb
Oude tijden herleven. Heidfeld is weer terug bij Sauber.


Heidfeld terug op het oude nest
De Duitser Nick Heidfeld wiens contract recentelijk bij het Team van Mercedes Benz ontbonden werd om de Pirelli banden te testen, keert terug op het oude nest bij Sauber. Voor teameigenaar Peter Sauber was het een moeilijke beslissing om De La Rosa aan de deur te zetten, maar hij wilde graag weten hoe “competitief” zijn auto nu werkelijk is. Sauber is ervan overtuigd dat Heidfeld in de laatste vijf wedstrijden voor het juiste antwoord kan zorgen.

Raikkonen terug naar Renault?
Volgens geluiden in de media zou Raikkonen toenadering tot Renault hebben gezocht om in de F1 terug te keren. Het is niet bekend of Renault door Raikkonen of zijn management benaderd is. Wel liet Raikkonen bij de Deutschland Rallye enkele weken geleden nog doorschemeren dat de Formule l eigenlijk een gepasseerd station was en dat hij met volle teugen genoot van het World Rally Championship. Alleen de limiet scheen voor Raikkonen nogal moeilijk te vinden zijn, want hij heeft inmiddels heel wat bolides afgeschreven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet