Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NitrOlympX te kort voor Velocity Racing

velocity_scheppers_320

De 25ste NitrOlympX waren voor Velocity Racing uit Rijsenhout succesvol, maar helaas gooiden de weergoden roet in het eten waardoor één van de belangrijkste Europese wedstrijden onbeslist eindigde.

Tekst: pr en Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Woensdag 11 augustus vertrok het tien man sterke team van Velocity Racing richting Hockenheim. De donderdag werd gebruikt om de Truck nog eens helemaal na te lopen en de technische keuring te ondergaan. Zonder op of aanmerkingen kreeg de Pick Up zijn felbegeerde sticker voor deelname aan de jubileumeditie van de NitrOlympX. Uiteraard, want de Truck was natuurlijk in perfecte conditie.

Op vrijdagochtend was het tijd voor de eerste kwalificatieronde. Het team had besloten om met 1.700pk te gaan starten om zo eerst de omstandigheden en de baan te controleren. Direct bij de start kreeg Jan Scheppers een 'nasty' tyreshake. De Bowtie sprong met vier wielen omhoog en gooide zijn kont om richting de vangrail. Even corrigeren gas erop en met een 8,3 seconden de finish over. Maar helaas met een 7,69 seconden dial-in was dit 'goed' voor een 22ste kwalificatie - dus slecht! Te veel koppeling? Te weinig vermogen? Na wat zoekwerk bleek dat het lachgas iets te laat inkwam waardoor tyreshake ontstond.

velocity_scheppers_201

Op zoek naar de juiste afstelling resulteerde de tweede run in een strakke - maar te langzame 8,1 seconden, op dezelfde dial-in van 7,69 seconden. Nu bleek er te weinig vermogen aanwezig te zijn om harder te gaan. Daarmee stond Jan Scheppers op een 17de plaats, en erger nog, buiten de 16 die doorgingen naar de eliminaties op zondag. Wel te gek waren de reacties van het publiek op de knetterende burn outs van Jan! Zie deze film hoe dat er ongeveer uitzag:


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet