Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Jaap van Lagen en Olivier Tielemans actief op CPZ

groeten_uit_zandvoort_hammerite_2010_26

Vorig weekend reed Jaap van Lagen op CPZ nog in de Toerwagen Diesel Cup. De komende dagen zal de coureur op hetzelfde asfalt iets snellere rondetijden noteren, als hij deelneemt aan de Porsche Carrera Cup. In deze klasse die het DTM-programma op Zandvoort aankleedt, doet naast Van Lagen nog een Nederlander mee. Ook Olivier Tielemans is van de partij.

Tekst: Marc Kok
Foto: Fast Company

Jaap van Lagen is dit jaar vaste rijder in de Porsche Supercup. Hij manifesteert zich in deze prestigieuze autosportklasse vaak in de top. Blijkbaar heeft Jaap dermate veel indruk gemaakt, dat hij komend weekend op zijn thuiscircuit in een Carrera van Konrad Motorsport mag stappen. Hij vormt op de duinenpiste een team met de vaste coureurs Nick Tandy en Harald Schlegelmilch.

Rijdend bellen
Terwijl Konrad deze week met zijn team op weg naar Zandvoort reed, heeft hij Van Lagen gebeld. Die hapte toe. Konrad sluit niet uit dat hij dit seizoen voor de resterende Carrera-races vaker een beroep zal doen op de ervaren Nederlandse coureur.

Terugkeer Tielemans
Olivier Tielemans is de komende dagen ook weer eens op CPZ te bewonderen. In 2007 en 2008 reed de inmiddels 26-jarige Limburger in het WTCC. Maar sinds hij verdween uit het wereldkampioenschap voor toerwagens, is er weinig van hem vernomen. Tielemans zal in Zandvoort als gastrijder optreden bij MRS Team, de renstal waar Christian Engelhart en Tim Sandtler de vaste piloten zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet