Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Regen verstoort NitrOlympX-jubileum

hh_kop

Stoppen doe je op het hoogtepunt. Tijdens de 25ste NitrOlympX, de vierde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing moest er echter iets te vroeg worden gestopt. Net toen na twee spectaculaire kwalificatiedagen de soms verrassende eliminaties waren gevorderd tot de halve finales maakte regen een voortijdig einde aan de jubileumeditie van de Duitse FIA EK-ronde. Voor enkele in de kwartfinale al uitgeschakelde titelkandidaten kwam de regen als een geschenk uit de hemel terwijl anderen een ideale kans om zich een betere uitgangspositie te verwerven letterlijk in het water zagen vallen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Na de bijna totaal verregende eliminaties twee weken terug op Mantorp Park kwam men in Hockenheim gelukkig iets verder. In Zweden bleven de eliminaties steken bij één ronde Pro Modified. Tijdens de NitrOlympX waren in de klassen Pro Stock, Pro Modified en Top Methanol Funny Car de finalisten inmiddels bekend toen de regen inzette. Top Fuel en Methanol Dragster bleven echter steken bij de kwartfinale waardoor het aantal punten dat aan de totalen kon worden toegevoegd beperkt bleef. Bij de Top Fuelers kwam dat Risto Poutiainen erg goed uit terwijl ook Dennis Habermann niet echt rouwig zal zijn geweest met het voortijdige einde. Helaas werd het FIA Europees Kampioenschap daarmee voor de tweede keer op rij beroofd van een spannend slot. Want zowel de kwalificaties als de wel verreden eliminatieronden leverden het nodige spektakel en snelle tijden op met fraaie finales in het vooruitzicht. In het kampioenschap moeten de beslissingen nu vallen tijdens de van 10 tot en met 12 september te verrijden European Finals op Santa Pod.

hh_tf_makela_i
Anita Mäkelä

Sterren van de NitrOlympX waren twee dames. In Top Fuel maakte Anita Mäkelä indruk met een serie snelle tijden terwijl in Pro Modified Melanie Troxel met haar R2B2 Camaro haar rijkunsten toonde en het baanrecord diverse keren aanscherpte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet