Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Prachtige inhaalrace Frans Vörös in Westfield Cup op Zandvoort

westfield_1

Na een uitstapje op het befaamde circuit van Hockenheim in Duitsland kwamen de coureurs uit de Westfield Race Cup weer in actie op het vertrouwde Circuit Park Zandvoort. Met een groot startveld dat reikte tot ver aan de horizon, leverde dat het nodige spektakel op. Francois Claeijs kwam als sterkste uit de zomerpauze en was zowel in de vrije training als in de kwalificatie de snelste man op de baan. Ook in beide races bleef Claeijs het peloton voor en pakte de dagwinst voor JanPeter Dankaart en Daniel Sandifort.

Tekst en foto’s: PR

Claeijs had zijn zinnen gezet op een zege. Daarvoor wilde hij eerst een goede uitgangspositie veroveren. De coureur in de Star-Westfield deed wat hij voor ogen had en pakte een overtuigende poleposition. Titelkandidaat Robby Bosdijk volgde op de tweede positie. Hayley Lazell en Daniel Sandifort begonnen de eerste race vanaf de tweede rij.

Race 1
Een groot startveld slingerde zich na de zomerstop vol passie en energie richting de Tarzanbocht. Polesitter Claeijs kon zijn goede uitgangspositie omzetten in de raceleiding en sloeg een klein gaatje naar de concurrentie. Lazell kende een sterke start en de enige dame in het veld kwam de eerste ronde als tweede door, maar moest even later capituleren toen Bosdijk langszij kwam. Bosdijk was duidelijk zeer snel onderweg, en kon het gat met Claeijs verkleinen. Dat resulteerde in een spannende slotfase, maar de raceleider verdedigde sterk en kwam als winnaar over de meet. Bosdijk volgde op vier tienden als tweede, terwijl de snelle dame Hayley Lazell als derde werd afgevlagd. Daniel Sandifort en JanPeter Dankaart finishten als vierde en vijfde. Tegenslag was er voor Frans Vörös, die voortijdig uitviel. Maar daar zou verandering in komen tijdens de tweede race.

westfield_2

Race 2
Ook in de tweede wedstrijd waren overal in het veld spannende gevechten te vinden, wat de schoonheid van deze klasse nogmaals aantoonde. Het hele veld kwam in de tweede race goed weg, maar in de openingsfase ging kampioenschapleider Robby Bosdijk van de baan. De kopgroep kon hem net ontwijken, maar Hayley Lazell kon geen kant op en raakte Bosdijk met behoorlijke snelheid. Dat resulteerde in code paars, waarbij de rijders 60 kilometer per uur moesten rijden. Een aantal coureurs overschreed deze snelheid en werden later bestraft met een penalty. Bij de herstart toonde Francois Claeijs zijn snelheid en reed weg bij de concurrentie. De grote smaakmaker van de race was echter Vörös. Hij vertrok vanaf de allerlaatste startrij door zijn uitvalbeurt in de eerste race, maar hij knokte zich gaandeweg naar voren. Hij maakte zo'n dertig plaatsen goed en eindigde spectaculair als tweede, op minder dan vier seconden van de winnaar. JanPeter Dankaart reed zijn beste race ooit en klasseerde zich ondanks een tijdstraf als derde, terwijl Mark Stroop en Daniel Sandifort zich keurig in de topvijf nestelden.

Kalender
De rijders van de Westfield Race Cup maken zich op voor de volgende meeting. Die wordt gehouden op 5 september op Circuit Park Zandvoort.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet