Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Zege gastrijder Armindo, Rast en Tandy vallen uit, Van Lagen 5de

nicolas_armindo_wint_hockenheim

Nicolas Armindo heeft zondag de Porsche Supercupwedstrijd van Hockenheim gewonnen. Klassementsleiders Rast en Tandy vielen beiden uit. Jaap van Lagen rukte knap op van P12 naar 5. Sebastiaan Bleekmolen (8ste) en Patrick Huisman (10de) finishten ook in de toptien.

Tekst: Marc Kok
Foto: racecam.de

Nicolas Armindo, die als gastrijder de in Amerika racende Jeroen Bleekemolen vervangt, mag vanaf poleposition vertrekken. Bij de start is de Fransman goed weg en hij pakt de kop.

Nick Tandy er snel uit
In de aanvangsfase komt de vanaf P2 vertrokken Nick Tandy in de sandwich tussen Christian Engelhart en kampioenschapsleider René Rast. De winnaar van de vorige wedstrijd én runner-up van het klassement ziet tot zijn afgrijzen dat zijn bolide daarbij zo beschadigd is dat hij uitvalt.

Superstart Jaap van Lagen
Sebastiaan Bleekemolen, die bij de start nog een plekje van 6 naar 7 verloor, profiteert. Mede omdat Rast ook terugvalt. Bleekemolen rukt op naar positie 5. Zijn ploegmaat bij Aevitae Bleekemolen Racing Jaap van lagen heeft een superstart gemaakt. Hij is als een speer van P12 naar stek 6 gekomen. Dat is voor Porsche Supercup begrippen een enorme sprong.

Stand van zaken
Sean Edwards heeft schade opgelopen en bezoekt na 1 rondje de pits. Net als Tandy, die zo onfortuinlijk al stuk is. Aan kop racet Armindo. Hij leidt voor Jan Seyffarth, Christian Engelhart en Stefan Rosina. Op P5 is Bleekemolen de snelste Nederlander voorlopig, al rijdt Van Lagen dus achter hem. Norbert Siedler en Robert Lukas zitten ook in de top8. Rast is op P10 terug te vinden, Patrick Huisman is de nummer 12 en Robert van den Berg is de vierde Nederlander op stek 21.

Slechte race Rast
Terwijl Robert van den Berg is de derde ronde in de rondte spint, gaat Rast ook allesbehalve goed. Hij gaat hard door het gras, weet zijn Porsche nog net in bedwang te houden, maar verliest zeker drie plaatsen. Rast heeft een lekke achterband en zijn wedstrijd is voorbij. Robert Lukas’ Porsche is inmiddels aardig beschadigd. Zijn achterbumper hangt er op half elf bij en hij krijgt de meatball van de wedstrijdleiding.

Van Lagen verder naar voren
Aan kop racet Armindo onverdroten door. Halfweg koers gaat Van Lagen aan zijn ploegmaat Sebastiaan Bleekemolen voorbij. Jaap ligt nu op P5. Bleekemolen moet op positie 6 Norbert Siedler van zich af zien te houden. Robert Lukas heeft zijn meatball genegeerd en hij krijgt na 9 ronden de zwarte vlag. Gastrijder Mathias Lauda, die totaal onopvallend rondrijdt, moet de pit in. De zoon van racelegende Niki Lauda heeft een lekke band. Bleekemolen heeft het in de slotfase moeilijk met het racerubber. Hij moet nog Norbert Siedler en Martin Ragginger voorbij laten en wordt uiteindelijk 8ste.

Finish
Nicolas Armindo pakt na 14 ronde de zege. Dat is een mooie binnenkomer als gastcoureur! Een gastrijder krijgt overigens geen punten voor het klassement. Wat dat betreft doet Jan Seyffarth, als de nummer 2, de beste zaken. Ook Stefan Rosina, die achter Engelhart als 4de finisht, is erg happy. Hij heeft nu als nummer drie van het klassement 89 punten. Aangezien beide mannen voor hem (Rast 106 en Tandy 90) een dikke nul scoren vandaag, is Rosina een stuk naderbij gekomen.

Uitslag Porsche Supercup, Hockenheim:
1. Nicolas Armindo 14 ronden in 24:22,602
2. Jan Seyffarth op 2,226 seconden
3. Christian Engelhart op 2,944
4. Stefan Rosina op 5,416
5. Jaap van Lagen op 6,104
6. Norbert Siedler op 9,505
7. Martin Ragginger op 12,394
8. Sebastiaan Bleekemolen op 13,315
9. Matt Halliday op 13,697
10. Patrick Huisman op 15,687
18. Robert van den Berg op 47,575

Klassement na 7 races:
1. René Rast 106 punten
2. Nick Tandy 90
3. Stefan Rosina 89
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet