Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Assen zet kampioenschap ADPCR vrije klasse op scherp

De race van 6 juli op het TT Circuit Assen hebben zowel de RS1 als RS2 klasse van de ADPCR op scherp gezet. De RS1 klasse staat open voor Porsches die op Circuit Park Zandvoort snellere rondetijden rijden dan twee minuten, in de RS2 klasse rijden deelnemers die langer dan twee minuten over een ‘rondje Zandvoort’ doen. In de RS1 klasse heeft Willem Renirie in zijn razendsnelle Porsche 968CS de leiding genomen, in de RS2 klasse heeft Jan van Es met zijn bloedmooie Porsche 911 Carrera 3.2 de eerste plaats ingenomen.

Tekst: PR

Ben van Genk deed goede zaken in Assen met twee overwinningen. Maar Willem Renirie scoorde ook zijn punten en dat gaf hem de leiding in de RS1 klasse, gevolgd door Robert Cramwinckel, Joost Bömer, Ben van Genk, Richard Buitendijk, Jack Rozendaal, Harry Verkerk en Ton Schilders.

'Nieuwe' namen

Twee "nieuwe" namen in de RS1, Verkerk en Schilders. Verkerk is natuurlijk niet nieuw, hij is meervoudig kampioen in de Porsche 944 Basic Cup en heeft nu zijn zinnen gezet op een Porsche 968, naast zijn werk voor RaceForFun. Ton Schilders is ook een oudgediende, die in Assen weer even geproefd heeft aan het racen met zijn supersnelle 968 Turbo.
Met twee tweede plaatsen op Assen, nam Jan van Es de eerste plaats in het RS2 klassement in, gevolgd door Ruud Stevens, Ronald Snelders, Erwin van Dijk, Peter van der Molen en John Hurenkamp.

Betaalbaar vooraan rijden

Bijzondere aandacht verdiende Hurenkamp, kampioen Porsche 944 Basic Cup 2009. Assen was zijn tweede deelname dit seizoen met zijn omgebouwde Basic Cup racer. Daarmee toont Hurenkamp aan dat je met kleine aanpassingen (motor van (944) 170 naar (944S) 190 PK, brede banden en lager gewicht) zeer competitief bent in het RS2 veld, met twee overwinningen op het TT Circuit Assen.

De volgende race is op zaterdag 7 augustus op Circuit Park Zandvoort(gratis entree incl. paddock en pitstraat).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet