Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: European Motor Show Brussels

Van 12 tot 22 januari vindt in het Heysel te Brussel de European Motor Show plaats. Het is in feite de Belgische RAI zeg maar. Autosport.nl maakte een sportieve rondgang en noteerde tevens nog wat sportnieuws.

Tekst en fotos: Willem J.Staat.

BTCS
De Belgian Touring Car Series maakte op de Brussels Motor Show haar programma bekend. Dit kampioenschap kan het best omschreven worden als de Waalse tegenhanger van de Belcar met een wat beperkter reglement. Het toekomststreven in België is om Belcar exlusief voor GT's uit te gaan schrijven en de BTCS exclusief voor Toerwagens, maar daarvoor zullen nog heel wat barrières genomen moeten worden.

In 2005 werd de BTCS-series gewonnen door de Jaguar X-Silhouette van Vincent Radermecker (ooit voor VAR actief) en Jerôme Thiry. Voor 2006 verwacht de organiserende PRC Groep maar liefst elf Silhouettes aan de start! "Mogelijk dat we nog voor een verrassing kunnen zorgen", verklaarde Christian Lahaye van de PRC Groep. Daarmee doelde hij op de fraaie Franse 407 Silhouettes.

 BTCS Jaguar
De kampioens Jaguar X-Type van Vincent Radermecker en Jerôme Thiry.

Dunlop exlusieve leverancier BTCS
De BTCS-series heeft voor 2006 een exclusief contract met Dunlop getekend. Alle deelnemers zullen van Dunlopschoeisel gebruik maken. Met het tekenen van het Dunlop contract is de BTCS de 32e internationale raceserie die exclusief van Dunlop control tyres gebruik maakt. De deelnemers zullen een keuze kunnen maken uit slicks en regenbanden, terwijl het gebruik van intermediates is uitgesloten.

 BTCS Ferrari
Deze fraaie Ferrari 360 Modena Challenge zal in de BTCS in handen van Sylvie Delcour, Jonathan Moury en Laurent Richard actief zijn.

Kalender
Het seizoenshoogtepunt van de BTCS is de 12 Uren van Francorchamps, waarvan de tweede editie afgelopen jaar door Jos Menten/Fred Bouvy/David Loix met een PSI Porsche GT3 Cup werd gewonnen. Het seizoen start op 24 maart met een testdag op Spa-Francorchamps.

14-16 april 2006
Francorchampions, Spa Francorchamps
26-28 mei 2006
ADAC Rennen, Zolder
9-11 juni 2006
12 Uren van Spa, Spa Francorchamps
7-9 juli 2006
25 Uren VW Fun Cup, Spa Francorchamps
9-10 september 2006
Truck Grand Prix, Zolder
13-15 oktober 2006
Francorchampagne, Spa Francorchamps
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet