Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Div: Sport Kort: Armindo pakt klassementsleiding over van Tandy in Porsche Carrera Cup

porsche_carrera_cup_podium_norisring_2010

Een dubbelslag voor Nicolas Armindo bij de Porsche Carrera’s, een eveneens Franse overheersing bij de F4 Eurocup in Hongarije en een drievoudig winnend koppel bij de super trofee voor de Lambo’s. Hoe het exact zit? Lees het in deze Sport Kort.

Tekst: Marc Kok
Foto: racecam.de

Porsche Carrera Cup
In het bijprogramma van de DTM kwam de Porsche Carrera Cup in actie op de Norisring. Dankzij een overwinning én het feit dat Nick Tandy uitviel, pakte Nicolas Armindo de leiding in het tussenklassement. In de race over ruim een half uur had Armindo op de meet een voorsprong van ruim vijf tellen op de zeer ervaren Duitse coureur Uwe Alzen. Martin Ragginger mocht als de nummer drie ook naar het ereschavot voor de traditionele champagne-scène (zie foto).

F4 Eurocup
Na de Formule 1, 2 en 3 heb je ook nog, jawel, de F4 Eurocup. Hoewel liefst 18 van de 21 deelnemende coureurs Fransen zijn, gaat er een Belg aan de leiding in dit kampioenschap. Deze Stoffel Vandoorne kende tot nu toe een superseizoen. Met vier zeges en twee tweede plaatsen had hij de eerste drie weekenden bijna maximaal gescoord. Op de Hungaroring kwam hij echter minder uit de verf. Na een nul-resultaat in de openingsmanche, scoorde hij in de tweede heat een vierde plaats. Met twee overwinningen kwam de Fransman Mathieu Jaminet prima voor de dag. Hoewel Vandoorne nog leidt, is de man in vorm Jaminet opgeklommen tot positie 3 van de algemene ranglijst.

Lamborghini Super Trofeo
Het Italiaanse/Duitse koppel Fabio Babini en Albert von Thurn und Taxis was op het circuit van Paul Ricard onklopbaar in de Lamborghini Super Trofeo. De twee snelle mannen wonnen op Franse bodem alle drie de races. In het 13 formaties tellende deelnemersveld deed ook de voormalige Formule 1-piloot Stefan Johansson mee. De 53-jarige Zweed finishte met zijn koppelgenoot Wyss in de derde heat als vijfde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet