Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Rast onklopbaar, Jeroen Bleekemolen derde in Valencia

rene_rast_wint_valencia

René Rast heeft vandaag de Porsche Supercup race van Valencia gewonnen. De aanvoerder van de ranglijst leidde de wedstrijd van start tot finish. Jeroen Bleekemolen mocht als de nummer drie naar het podium. Jaap van Lagen (4de) reed erg sterk, terwijl zijn ploegmaat bij Aevitae Bleekemolen Racing Sebastiaan Bleekemolen nog net binnen de toptien eindigde.

Tekst: Marc Kok

Bij de start is polesitter René Rast (zie foto) prima weg. Hij pakt de kopt voor Norbert Siedler en Jeroen Bleekemolen. Patrick Huisman is goed weg vanaf P7 en wint een plekje ten koste van Jaap van Lagen. Laatstgenoemde laat echter niet lang het kaas van zijn brood eten en is Huisman later in de openingsronde al weer terug voorbij.

Langhorne met schade weg
In de race over 14 ronden is het complete veld zonder kleerscheuren de aanvangsfase door gekomen. René Rast heeft het tempo er goed inzitten en slaat al snel een gaatje met de achtervolgers. William Langhorne heeft de muur geraakt en valt uit in de tweede omloop. Zijn Porsche is flink beschadigd.

Posities
Achter het trio Rast, Siedler, Bleekemolen, is Sean Edwards 4de. Stefan Rosina volgt als 5de. Achter de Nederlanders Van Lagen en Huisman is Tim Bridgman 8ste. Op P9 racet Nick Tandy, Sascha Maassen completeert de toptien. Sebastiaan Bleekemolen is 11de, precies op de plek waar hij gestart is. Robert van den Berg rijdt na 3 rondjes op P22.

Van Lagen geeft gas
Terwijl in het middenveld Alessandro Zampedri met een beschadigde bolide rondrijdt na een clash met Siso Cunill, remt Jaap van Lagen zijn concurrent Rosina uit. Daarmee schuift de Nederlander op naar rang 5. Ondertussen is Rast al ver weg. Hij is niet bij te houden. Siedler is na 6 ronden reeds op 3,5 seconden gereden, terwijl Jeroen Bleekemolen op een tel verder ligt.

Spektakel
Jaap van Lagen heeft er zin in. Hij neemt afstand van Rosina en nadert de op P4 liggende Sean Edwards. Van Lagen zet aan, gaat Edwards bij het ingaan van een bocht voorbij, maar gaat vanwege een surplus aan snelheid te wijd waardoor Edwards weer aan de Hollander voorbij kan. Van Lagen is echter wel een van de weinigen die er een spektakel van maakt. Aan de kop is het namelijk ongelooflijk saai. Rast is gewoonweg niet bij te houden. Hij blijft zijn voorsprong maar uitbreiden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet