Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Westfield RaceCup coureurs genieten met volle teugen van Hockenheim

480_start-westfield

Het vijfde weekend van de Westfield RaceCup zit erop. Op het Formule 1-circuit van Hockenheim in Duitsland maakten de deelnemers tijdens drie races uit wie de beste was. Door de lay-out van de uitdagende baan, waren er veel slipstreamgevechten en zag het publiek overal in het veld strijd om elke centimeter asfalt.

Tekst en foto's: PR

De eerste race leverde Rudy van Buren op als winnaar. Na een zware race met schitterende inhaalacties over het hele circuit won hij met een enorm kleine voorsprong van Bosdijk. Francois Claeijs veroverde de derde plek, voor Hans Wellink, Willem Vriend en de Duitser Sigmund Wadsack.

Tweede race
De tweede race bracht een zelfde gevecht voort als de eerste. Smaakmakers Bosdijk en Van Buren reden weg van de concurrenten en moesten opnieuw onderling beslissen wie de beste was. Ditmaal trok Bosdijk, die de ervaring uit de eerste race goed gebruikte, aan het langste eind. Hans Wellink scoorde zijn eerste podium van het weekend. Mark Stroop reed een sterke race en knokte zich van de tiende naar de vierde plek, terwijl achter hem Daniel Sandifort en Henk van de Spoel als vijfde en zesde over de streep kwamen.

Derde race
De derde race moest beslissen wie de winnaar van het weekend werd. Bosdijk en Van Buren namen opnieuw de leiding, al kon Sandifort nu enkele ronden lang aanhaken. Hij hoopte op een podium en dat lukte, maar het was uiteindelijk Bosdijk die de wedstrijd op zijn naam schreef voor Van Buren met een verschil van vijf punten in het weekendklassement. Wellink werd na zijn derde plek nu vierde, Stroop pakte P5 en Philip Walter mocht de beker voor de zesde plek in ontvangst nemen.

Uiteindelijk bleek de Westfield RaceCup op Hockenheim weer het toneel van drie ontzettend spannende races met veel close racing, gevechten door het gehele veld op de uitdagende baan, en een groot portie aan gezelligheid zowel in de avond als overdag op het circuit. Alle deze ingrediënten die je niet in elke raceklasse tegenkomt. Dat maakt de Westfield Race Cup zo uniek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet