Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Groeten van de ADAC Eifelrennen

100618_eifelrennen_intro
Mercedes-Benz en de Eifelrennen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want de eerste Eifelrennen op de Nürburgring werd al gewonnen met een Mercedes.

Het afgelopen weekeinde was de Nürburgring het decor voor de 69e editie van de Internationale ADAC Eifelrennen, één van de oudste autosportevenementen van Duitsland, waarvan de historie teruggaat tot 1927. Enkele jaren geleden werd de Eifelrennen door de ADAC nieuw leven ingeblazen en binnen korte tijd heeft het evenement zich ontwikkeld tot één van de toonaangevende weekeinden voor oldtimers en klassiekers. Dat daarbij de aandacht vooral op de Duitse merken ligt, met een hoofdrol voor Mercedes-Benz, wekt natuurlijk weinig verbazing. Maar naast de "Silberpfeile" ein "Weiße Elefanten", waarover later meer, was er nog veel meer te zien op de Nürburgring.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


eifelrennen_18
De bekende driepuntige ster straalde als vanouds op de Nürburgring, al was het moment dat wij deze foto maakten één van de zeer schaarse ogenblikken dat de zon scheen...

eifelrennen_17
Prachtige 300 SL in originele staat van een Nederlands echtpaar, en voor de verandering nu eens niet zilvergrijs.

eifelrennen_33

eifelrennen_34
Mercedes-Benz 630 uit 1928.

eifelrennen_35
Stiekem vinden we die witte Mercessen bijna net zo mooi als die zilvergrijze. Dit is wel een heel bijzonder rijtje, met een Rennsport S uit 1927, een SSKL uit 1930 en een SS uit 1928.

eifelrennen_12
Natuurlijk waren er ook heel wat "gewonere" Mercedessen.

eifelrennen_13
Zoals op alle klassiekerevenementen van dit jaar had de fabriek de nadruk gelegd op de "Supercars". Hier de Simplex 40 PS uit 1902 en de SSK uit 1929.

eifelrennen_14

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet