Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Westfield RaceCup maakt zich op voor weekend Hockenheim

480_westfield_racecup

De Westfield RaceCup maakt zich op voor een optreden op het legendarische Formule 1-circuit van Hockenheim in Duitsland. De populaire merkencup doet een aantal spectaculaire circuits aan tijdens dit seizoen. Zo was het grote startveld onlangs actief op Spa-Francorchamps. Dat maakte veel los bij de deelnemers. Nu verheugt iedereen zich op de meeting op de Hockenheimring.

Tekst en foto: PR

Iemand die dit jaar nog niet kon proeven aan de populaire serie was pechvogel Mark Stroop. Stroop, een racende ondernemer, kende veel pech tijdens de opbouw naar het nieuwe seizoen. De eigenaar van Silverline, die onlangs een nieuwe vestiging opende in Den Haag vouwde zijn Westfield op tijdens een voorjaarstraining en daardoor was hij genoodzaakt om een pas op de plaats te maken. In Hockenheim kunnen we hem weer aan de start verwachten.

"Wie wil hier nu niet racen", begon Stroop. "Het is een wereldberoemd circuit waar ook de Formule 1 racet. Ik ben vorig jaar begonnen met racen. Via een vriendin ben ik in contact gekomen met de autosport, daarvoor was ik meer een motormuis. Ik haalde al snel mijn racelicentie en ben gaan onderzoeken welke klasse betaalbaar en serieus was. Ik kwam uit bij de Westfield Cup. Altijd volle velden en een redelijk hoog niveau. Er racen ook veel ondernemers in deze klasse, het is echt een leuke groep."

"Na een voorjaarstraining zat ik met de brokken en moest ik een aantal wedstrijden laten schieten. De wagen is nu weer helemaal klaar door het geweldige werk van Westfield Nederland en Gino van Buren. Het is een voordeel dat nog bijna niemand op Hockenheim heeft gereden, dus dat kan leuk worden. Ik hoop op een plek bij de beste tien. Af en toe doen er echter gastrijders mee en die zijn vaak bijzonder snel. Ik heb toch een kleine achterstand in mijn ritme, omdat ik het hele jaar nog niet gereden heb. Toch geniet ik enorm van het autoracen. Het is een jongensdroom. Hard rijden en sturen zonder een bekeuring te krijgen", aldus Stroop, die staat te trappelen om zijn Westfield de sporen te geven.

Een dozijn Westfield-coureurs was afgelopen week te gast op het Circuit Park Zandvoort voor de jaarlijks terugkerende sponsordag. Ook deze editie werd druk bezocht. De Westfields waren de hele dag op het circuit te vinden met daarbij de perfecte ingrediënten: mooi weer en veel gezelligheid. Alle genodigden, sponsoren, relaties waren in de gelegenheid om mee te rijden met de Westfield.

"De sponsordag was weer een enorm succes", liet Gino van Buren, de stuwende kracht achter de Westfield Cup, optekenen. "Het was vooral mooi om de kleintjes mee te zien rijden. Veel mensen die we nog nooit hadden gezien kwamen op het geluid af en grepen hun kans aan met de Cup racers mee te rijden. Het was een geweldig evenement en een erg geslaagde sponsordag.

Westfield Cupracer
Met het racen in een Westfield Cup proeft de ware identiteit van het pure racen. 170pk, op slechts 570kg in combinatie met achterwielaandrijving, een echte racer, ontwikkeld in samenwerking met de Westfieldfabriek in Engeland, samengesteld met de juiste componenten om succes te kunnen waarborgen. Dit zijn de kenmerken van de spectaculaire Westfield RaceCup. Het eind 2007 opgezette concept: betaalbaar racen met een hoge belevingsfactor in combinatie met een streng opgezet reglement heeft er voor gezorgd dat de Westfield klasse één van de grootste raceklasse van Nederland is geworden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet