Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: ADPCR: Drie verschillende winnaars in Porsche 944 Basic Cup

René Busscher, Jafeth Molenaar en Nick Drogtrop zijn de winnaars van de drie races van de Porsche 944 Basic Cup, verreden tijdens de State of Art Historische Zandvoort Trophy op Circuit Park Zandvoort.

Tekst: PR

Op zaterdag en zondag 15 en 16 mei is de State of Art Historische Zandvoort Trophy verreden. Het evenement bestond uit een kwalificatie gevolgd door drie races verdeeld over de twee dagen.
De Porsche 944 Basic Cup werd voor dit evenement gesponsord door Porsche Scene Live, het maandelijkse Porsche magazine dat alle leden van de ADPCR ontvangen en waarin ook de verrichtingen van de ADPCR-rijders te volgen zijn.

Race 1 werd gewonnen door René Busscher, gevolgd door Jafeth Molenaar en Harry Verkerk. Verkerk bestuurde voor de verandering de auto van Peter van Aken. Een bijzondere vermelding voor Johan Heil, die vanuit de pitstraat startte vanwege accuproblemen maar na een (inhaal)race toch op een mooie negende plaats eindigde. Pech had Tom van Gijzel, die in de S-bocht zijn koppakking er tussenuit blies. Ook Patrick Verkerk haalde de finish niet vanwege remproblemen, maar hij kon er in de tweede race wel weer bij zijn.

Race 2 was een domper voor Ruud Sluiter. Hoewel hij als eerste over de finish kwam, werd hij uiteindelijk als zesde geklasseerd vanwege een valse start. Ruud kreeg tien strafseconden en die waren fataal in het als altijd competitieve veld. Jafeth Molenaar won aldus, voor René Busscher en de als derde geëindigde Harry Verkerk.

Race 3 werd verrassend gewonnen door nieuwkomer Nick Drogtrop, gevolgd door Ruud Sluiter en Harry Verkerk. Dingeman Vink kwam eerder de pits in vanwege een lekke band die hij na een uitstapje in de S bocht had opgelopen.

Volgende races: dinsdag 6 juli, TT Circuit Assen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet