Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Sebastiaan Bleekemolen verrast in kwalificatie Monaco

seb_bleekemolen_psc_monaco_2010

Dat er een Bleekemolen zich in de voorste gelederen kwalificeert voor een Porsche Supercup-race, is geen nieuws. Maar dat het vandaag Sebastiaan (zie foto boven) en niet regerend kampioen Jeroen Bleekemolen betreft, is wel opvallend. De oudste van de twee Bleeks scheurde verrassend als derde snelste door de straten van Monaco, terwijl Jeroen dit keer niet verder kwam dan stek 9.

Tekst: Marc Kok
Foto's: racecam.de

Voor veel coureurs is het klassieke uitstapje naar het vermaarde vorstendom het racehoogtepunt van het jaar. Dat geldt ook zeker voor de familie Bleekemolen. Waar vader Michael ooit dertig keer door de nauwe straten scheurde, racen nu zijn beide zoons al jaren met plezier door Monaco.

Winnen in Monaco
Jeroen weet al hoe het voelt om er te winnen. Maar dit weekend wil het nog niet vlotten met de tweevoudig PSC-kampioen. Nadat hij gisteren tijdens de vrije training niet verder was gekomen dan P10, deed hij het vandaag tijdens de ‘kwalli’ met plek 9 nauwelijks beter. Dat betekent in Monaco eigenlijk direct een kansloos uitzicht op een podiumplaats voor de race die zondagochtend wordt verreden.

Problemen meer dan opgelost
Sebastiaan Bleekemolen kent daarentegen een crescendo optreden in Monaco. Gisteren was hij op rang 6 al in de kopgroep te vinden, vanmorgen bekroonde hij een sterk optreden met positie 3. Alleen René Rast (poleposition) en de eveneens verrassende Sascha Maassen (tweede) waren sneller dan de Haarlemmer. "De remproblemen die ik de eerste twee Porsche Supercup-weekends kende, zijn opgelost. Ik heb een zeer goede auto van het Aevitae Bleekemolen Racing-team gekregen en ben super naar een derde tijd gereden’’, aldus Sebastiaan Bleekemolen vanuit Monaco.

jaap_v_lagen_psc_monaco_2010
Jaap van Lagen.

De Nederlanders
Jaap van Lagen, eveneens rijder van Aevitae Bleekemolen Racing, mag zondag vanaf P6 aanvangen. Patrick Huisman, afgelopen zondag in Barcelona de nummer twee, reed in de Monaco-kwalificatie naar rang 10. Hij staat dus met Jeroen Bleekemolen gebroederlijk op de vijfde startrij. Het was ongehoord dringen in de toptien, want Huisman gaf als de tiende coureur slechts 0,618 seconde toe op polesitter Rast. Robert van den Berg, de vijfde Nederlander in het internationale veld, vangt de race aan op positie 19.

Uitslag kwalificatie Porsche Supercup Monaco:
1. René Rast 1.36,580
2. Sascha Maassen op 0,109
3. Sebastiaan Bleekemolen op 0,154
4. Sean Edwards op 0,235
5. Nick Tandy op 0,326
6. Jaap van Lagen op 0,402
7. Norbert Siedler op 0,416
8. Jan Seyffarth op 0,493
9. Jeroen Bleekemolen op 0,573
10. Patrick Huisman op 0,618
19. Robert van den Berg op 2,117

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet