Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Oscar Wilkens tweemaal winnaar in Westfield RaceCup

480_dnrt_westfield_wilkens

De Westfield RaceCup kwam na de kick-off op Circuitpark Zandvoort en de tweede race op het TT-circuit van Assen voor de derde meeting wederom in actie op het duincircuit in Zandvoort. Ook nu stond er een groot aantal deelnemers aan de start van deze karakteristieke eenheidsklasse, waarin competitie, uitdaging, gelijkheid en vooral veel fun hoog in het vaandel staan.

Tekst en foto’s: PR

De poleposition ging naar Francois Claeijs, die met zijn snelste ronde Arjen Heeck ruim vier tienden achter zich hield. De derde startpositie werd behaald door Roel Meijer, ten koste van Oscar Wilkens en Daniel Sandifort. De beste start was voor de polesitter Claeijs, die zijn leidende positie vast kon houden. Daarachter gebeurde op de natte baan echter veel, met diverse uitstapjes en inhaalacties. Het grootste slachtoffer was Heeck vanaf de tweede plaats. Hij viel terug tot in de achterhoede en moest beginnen aan een stevige opmars. Ook Meijer, Sandifort en de vanaf de zesde plaats gestarte Ben Schilperoort verloren diverse posities. Grootste winnaars in de mêlee waren Oscar Wilkens, die doorschoof naar de tweede positie, en Hans Wellink die maar liefst tien posities won en op de derde plaats doorkwam. Matthijs Bakker klom op naar de vierde plaats, terwijl Meijer steeds meer posities verloor en terugviel tot de middenmoot.

In de vijfde ronde vond er vooraan het veld een wisseling van de wacht plaats, toen Wilkens de leiding over nam van Claeijs en ook direct een gat sloeg. De rappe coureur liep vervolgens stukje bij beetje weg bij zijn achtervolger en reed probleemloos naar de zege. Claeijs kreeg de ontketende Wellink in zijn achteruitkijkspiegels, maar laatstgenoemde kwam aan de finish een seconde te kort op de tweede plaats. Robby Bosdijk kwam op de vierde plaats over de meet, maar kreeg na afloop een tijdstraf van twintig seconden vanwege inhalen onder geel. Daardoor viel hij terug tot de achtste plaats. Matthijs Bakker bekroonde zijn goede race met de vierde plaats, ten koste van Christoff Corten, JanPeter Dankaart en Roger Kool.

480_dnrt_westfield_start

In de tweede race benutte Wilkens zijn poleposition optimaal en behield de leiding. Vervolgens liep hij snel weg bij de concurrentie en verdween aan de horizon. Hans Wellink kende eveneens een goede start en nam de tweede plaats over van Claeijs. Roger Kool nam de vierde plaats in handen, maar viel in de tweede ronde na een uitstapje ver terug. P4 kwam daardoor in het bezit van Corten, maar ook hij ging van de baan en vervolgde zijn weg op de laatste plaats. Daardoor kwam Robby Bosdijk op de vierde stek te liggen en hij kende geen verdere problemen. Vooraan was het een strakke en foutloze race van Wilkens, die eenvoudig naar de winst reed. Op een achterstand van zestien seconden kwam Wellink als tweede over de streep, met acht seconden marge ten opzichte van Francois Claeijs. Bosdijk finishte als vierde, voor Sandifort, Dankaart, Bakker en Henk van der Spoel.

Het dagklassement werd door zijn twee overwinningen logischerwijs een prooi voor Oscar Wilkens. Francois Claeijs nestelde zich evenals Hans Wellink tweemaal in de topdrie, maar Claeijs kreeg een extra punt voor zijn poleposition en eindigde daardoor als tweede in het dagklassement. Matthijs Bakker eindigde als vierde en viel net buiten de prijzen, evenals JanPeter Dankaart, Robby Bosdijk, Daniel Sandifort, Roger Kool, Henk van der Spoel en Roel Meijer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet