Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: DB Motorsport zegeviert opnieuw in Golf Endurance Cup

480_darksideoftheclloud

In de tweede race van de Ymor Endurance Cup op Circuit Park Zandvoort heeft DB Motorsport wederom de winst gepakt. Het team met rijders Jeroen den Boer en René Steenmetz finishte met een ruime voorsprong van 1 minuut en 17 seconden op Marcel Dekker en Robbert Vlaanderen op de tweede plaats en met een voorsprong van 1.27 op Robin Vogel en Henk Maasen vd Brink, die daarmee de derde podiumplaats veiligstelden. Na twee races staat DB Motorsport fier aan kop in het klassement, voor kampioen 2008 Morien Match 1 en kampioen 2009 Accord Uitzendbureau.

Tekst: Ymor Endurance Cup
Foto's: Chris Schotanus

480_golf_5192
Start van de Endurance race met op kop de latere winnaar Equipe 526 van DB motorsport met Steenmetz en Den Boer.

Voor deze 6-uurs endurancerace met 7 verplichte stints waren 32 teams afgereisd naar Zandvoort. De weersverwachting voorspelde wat regen in de ochtend en opklaringen in de middag, maar dat pakte anders uit.

Tijdens de kwalificatie was het nog droog en konden snelle tijden worden neergezet. Met een rondetijd van 2:06:513 pakte DB Motorsport-rijder Jeroen den Boer de pole, voor Dukes Racing en voor Team United.

Vanaf de start brandde direct een felle strijd los. Er werd flink gevochten om iedere centimeter en al snel waren de eerste contactmomenten en schades een feit.

480_regen_5565

Ook kampten veel teams al in de beginfase met technische problemen. Halverwege de race viel de regen met bakken uit de hemel en veranderde het circuit in een glijbaan. De uitstapjes in de grindbak waren niet te tellen en dat kostte veel splitters en voor- en achterbumpers. De regen was zelfs aanleiding voor de wedstrijdleiding om de race gedurende een half uur te neutraliseren, waarvan veel teams gebruik maakten voor hun pitstops.

Na 6 uur kwam DB Motorsport als eerste over de finish, gevolgd door Accord Uitzendbureau met rijders Robbert Vlaanderen en Marcel Dekker. Robin Vogel en Henk Maasen vd Brink volgden met hun KingCap auto op de derde plaats, Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde van Morien Match 1 werden vierde, Rolf de Jong en Eddie den Dekker van FIA Racing en Team United met Edgar van der Ende maakten het DNRT-podium met een vijfde en zesde plaats compleet.

Na twee races leidt DB Motorsport voor Morien Match 1 en Accord Uitzendbureau. Op een vierde plaats staat Team United, vijfde en zesde zijn Dukes Racing en FIA Racing.

Op 25 mei wordt de derde race gereden op het Circuit van Zolder.

480_duel_5763
Deze Golf verremde zich op de Seat, maar schakelde zichzelf met deze actie uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet