Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen morele winnaar van Barcelona

Norbert Siedler kon zijn ogen niet geloven vandaag. De derde plaats in de Porsche Supercup-race van Barcelona zou al een fraai resultaat zijn voor hem. Totdat in de laatste ronde koploper Jeroen Bleekemolen naast de baan werd geramd en de schuldige Sean Edwards daarvoor een tijdstraf van 25 seconden zou ontvangen. Zo kreeg Siedler vandaag zijn allereerste PSC-zege tot zijn grote verbazing in de schoot geworpen.

Tekst: Marc Kok
Foto's: racecam.de

jeroen_bleekemolen_psc_barcelona_2010
Jeroen Bleekemolen.

"Ik heb een topweekend in Barcelona helaas niet af kunnen sluiten met een overwinning. Met nog een paar bochten te gaan werd ik eraf gereden, waardoor ik terugviel naar de 3de plaats. Tot op dat moment was het een perfect weekend’’, reageerde titelhouder Jeroen Bleekemolen na afloop. "Op vrijdag begon het meteen heel goed. Ik pakte de snelste tijd met 0,4 seconde voorsprong. Ondanks dat voelde de auto niet super aan en hebben we nog wat kleine veranderingen gemaakt voor de kwalificatie. Die verliep helemaal top. Na 1 ronde ben ik al de pits ingegaan, omdat het rondje heelgoed was. Ik pakte de pole met 0,3 seconde voorsprong.’’

Morele winnaar
"Bij de race had ik geen goede start’’, vervolgt Jeroen Bleekemolen. "Sean Edwards kwam me voorbij en kon bij mij wegrijden. Maar ik zag meteen al dat hij daarbij heel veel vroeg van zijn banden. De slijtage is enorm dit seizoen, dus daar moet je veel rekening mee houden met de race. Na 2 ronden was ik sneller en kon het gat dichtrijden. In de laatste ronde van de race kon ik hem met een mooie actie uitremmen en leek het alsof ik de race gewonnen had. Maar de volgende bocht remde Edwards te laat en reed vol op mijn achterkant. Daardoor spinde ik en viel terug naar de 4de plaats. Edwards is nog wel teruggezet naar plek 12 voor zijn actie, waardoor ik nog 3de werd. Hij kreeg nog een mooi fluitconcert van het Spaanse publiek en die juichte mij toe als morele winnaar.’’

Wel aan kop
Het was natuurlijk erg teleurstellend de race niet te winnen. Maar ik sta nu wel eerste in het kampioenschap en kan met een goed gevoel naar Monaco. Het hele weekend was ik de snelste, dus dat geeft vertrouwen. Monaco is de race waar ik het meeste naar uitkijk. Donderdag gaan we daar verder met de vrije training daar’’, aldus Jeroen Bleekemolen.

Nederlandse successen
Het was vandaag dringen in de kopgroep met de Nederlanders. Viervoudig kampioen Patrick Huisman was eindelijk weer eens echt in de top te vinden. Hij verschalkte bij de start vanaf plek 5 de voor hem gestarte Jaap van Lagen. Door het gedoe van Edwards en Bleekemolen stoof hij in de slotfase zelfs door naar eindpositie 2.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet