Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Bernhard van Oranje aan start Mille Miglia

mille_miglia_3

Bernhard van Oranje is in een exclusieve Alfa Romeo 8C 2300 Le Mans de 2010 editie van de Mille Miglia succesvol gestart. De koninklijke prins rijdt samen met Roberto Meyer, de architect van onder andere het ING hoofdkantoor.

Tekst en foto’s: PR

Met startnummer 61 zijn Bernhard van Oranje en Roberto Meyer gisteravond rond 20.00 uur vertrokken vanuit Brescia richting Bologna. Voor Meyer, architect van onder andere ‘de schoen’, het ING hoofdkantoor aan A10 in Amsterdam, is het de eerste keer dat hij de exclusieve rally rijdt.

mille_miglia_1

Techniek en vormgeving
"Mijn liefde voor auto’s komt voort uit de symbiotische relatie tussen techniek en vormgeving. Twee werelden die bij automobielontwerpen op zo’n fascinerende wijze bij elkaar komen. Daarin zie ik duidelijk parallellen met mijn vakgebied. Ook in architectuur zijn de innovaties heel inspirerend, bijna noodzakelijk en in onze projecten een immer terugkerend thema. Alfa Romeo neemt wat betreft innovatie een bijzondere plek in met zijn prachtige design en dynamiek. Het is absoluut een eer om met mijn vriend Bernhard in de 8C 2300 te mogen rijden, een schitterende auto met een rijke geschiedenis’’, aldus Meyer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet