Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Impressie Hockenheim Historic - in memory of Jim Clark

100417_hockenheim_historic_1
De Formule Vee was ooit in heel Europa succesvol en er zijn nog heel wat auto's in rijdende conditie

Dit weekeinde stond het circuit van Hockenheim geheel in het teken van de 'Hockenheim Historic - in memory of Jim Clark'. Het was de tweede editie van het evenement, dat vorig jaar de plaats innam van het jarenlange 'Jim Clark Gedächtnisrennen', nadat de organisatie van dat evenement en het circuit van Hockenheim onenigheid met elkaar kregen. Nu vindt het naar Jim Clark genoemde evenement nota bene op de Lausitzring plaats, waar de in 1968 in Hockenheim om het leven gekomen Clark natuurlijk nooit geweest is en waarmee hij ook op geen enkele manier in verband te brengen is. Maar ja, commerciële belangen zijn vaak ondoorgrondelijk. Hoe dan ook, de 'Hockenheim Historic' is een bijzonder prettig evenement met mooie auto's, interessante mensen en een goede sfeer, en het schitterende weer droeg ook nog eens bij tot een geslaagd weekeinde. AUTOSPORT.NL was er ook en legde het volgende vast.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

100417_hockenheim_historic_11

Een absolute Formule Vee-goeroe was de Oostenrijker Kurt Bergmann, die met zijn Kaimann-fabriek auto's bouwde waarmee rijders als Niki Lauda en Keke Rosberg in het begin van hun loopbaan successen vierden. Bergmann, inmiddels 81 jaar oud, heeft nog steeds een hart voor de historische Formule Vee-beweging en genoot op Hockenheim van de contacten met rijders en fans.

100417_hockenheim_historic_2

Historische raceauto's moet je eigenlijk in stijl transporteren, bijvoorbeeld in deze schitterend gerestaureerde Ferrari-racetrailer.

100417_hockenheim_historic_3

Een voormalige Ferrari Formule 1-teambus met bijzonder comfortabel interieur is gekocht door BossGP-coureur Aba Kogan, die ermee door Europa reist. Met bijpassende auto voor op de weg natuurlijk.

100417_hockenheim_historic_4

Tal van bekende mensen die hun sporen verdienden in de racerij zijn ook bij historische evenementen actief, zoals hier oud-F1-ontwerper Tony Southgate.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet