Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Jaap van Lagen keert terug in Porsche Supercup

480_jvl_psc

Wat gisteren als officieus bericht binnenkwam is vandaag bevestigd: Jaap van Lagen keert terug in de Porsche Supercup. De voormalige WTCC-coureur rijdt met ingang van het raceweekeinde op Barcelona de derde Porsche van Team Bleekemolen. Jaap van Lagen is daarmee weer terug bij het team waarmee hij in 2007 debuteerde in de Porsche Supercup. Zijn doel is om de successen uit 2007 en 2008 een vervolg te geven. “De eerste twee weekeinden gebruik ik om te wennen en mik ik op de top vijf. Daarna zet ik in op podiumplaatsen.”

Tekst en foto's: PR

De 33-jarige professional heeft de afgelopen weken weer ondervonden hoe bijzonder de autosport in elkaar steekt. “Op 16 februari hoorde ik dat LADA zou stoppen met het WTCC, terwijl de WTCC-inschrijving een dag later sloot. Dus stond ik ineens met lege handen”, vertelt Jaap. “Nu zijn we een paar weken verder en sta ik aan het begin van een prachtig seizoen.”

Met de terugkeer in de Porsche Supercup gaat een wens in vervulling voor de Edenaar. “De Supercup is de sterkste en best georganiseerde cupklasse ter wereld. Voor mij als rijder is het een echte uitdaging. Door de verregaande gelijkwaardigheid van de auto’s en de teams kun je als coureur écht het verschil maken. Je rijdt bovendien in het voorprogramma van de Formule 1 en dat in combinatie met de perfecte organisatie door Porsche maakt de Supercup zeer aantrekkelijk voor mijn sponsoren.”

Zo keert Jaap van Lagen dus terug bij Team Bleekemolen. “Michael Bleekemolen gaf me in 2007 halverwege het seizoen de kans om te debuteren in de Porsche Supercup. Het is goed weer terug te zijn. Ik ben ook blij weer samen te mogen werken met engineer Chiel Bos. Met Chiel heb ik vorig jaar succesvol samengewerkt in het WTCC.”

In Spanje zal Jaap voor het eerst racen met de nieuwe Porsche 997 GT3 Cup. Dit jaar rijdt men in de Porsche Supercup met een doorontwikkelde versie van de GT3. Zo is de motor 30 pk sterker, wat het totaal op 450 pk brengt, ook is de carrosserie breder en de wielophanging hierop aangepast. Er wordt bovendien op breder op Michelin rubber geracet. “Met dit type GT3 heb ik nog geen ervaring, dus gebruik ik de eerste twee weekeinden om te wennen en mik ik op de top vijf. Daarna zet ik in op podiumplaatsen.”

480_jvl_psc_pod

Jaap van Lagen gaat vol ambitie voor nieuwe successen in de Porsche Supercup. Al in zijn debuutjaar 2007 toonde Jaap zijn potentie met een vierde plaats in Budapest, in 2008 was hij met een Porsche van Kadach Racing nog succesvoller: een pole position en vier podiumplaatsen, waaronder een schitterde zege op het circuit van Istanboel. “In 2011 wil ik een compleet seizoen Porsche Supercup rijden. En dan is de titel mijn doel.”

De terugkeer in de Porsche Supercup zorgt voor een prettig gevulde agenda bij de sportman. Jaap van Lagen rijdt zoals bekend in de Dutch Supercar Challenge met een Porsche GT3 Cup 2009 samen met Wolf Nathan. Ook zal Jaap zijn opwachting maken in de Volkswagen Endurance Cup, waarbij hij Edgar van der Ende bijstaat als coach en coureur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet