Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing shows: Genieten op Techno Classica

techno_classica_1
Start van het nieuwe klassiekerseizoen in Essen

Nog tot en met aanstaande zondag staan de hallen van het complex van de Messe Essen weer in het teken van de jaarlijkse 'Techno Classica', waarmee het klassiekerseizoen traditioneel wordt ingeluid. En meteen werd het vandaag ook fantastisch weer, maar dat zal wel toeval zijn. Ook voor liefhebbers van min of meer historische autosport en de auto's die daarin een rol spelen of speelden, valt er in Essen volop te genieten. We keken er op de persdag al even rond en maakten een impressie.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


techno_classica_19

Op welk klassiekerevenement je dit jaar ook komt, tien tegen één dat er in ruime mate aandacht wordt besteed aan het eeuwfeest van Alfa Romeo. Dat zagen we eerder dit jaar al op 'Interclassics' in Maastricht, 'Rétromobile' in Parijs en 'Retro Classics' in Stuttgart, en Essen vormt daarop geen uitzondering.

techno_classica_20

techno_classica_11

Een ander jubileum dit jaar is 30 jaar quattro-vierwielaandrijving bij Audi. Ook in de toerwagenracerij was men met deze technologie succesvol, ondermeer met de V8 quattro, waarmee in 1990 dankzij Hans-Joachim Stuck en in 1991 dankzij Frank Biela de titel werd gewonnen in de DTM. Hier de kampioensauto van Stuck uit de fabriekscollectie van Audi.

techno_classica_12

Een bijzondere auto is deze Auto Union Spezial op basis van een DKW F8. Het rare model dateert uit 1946 en wordt aangedreven door een 28 pk sterke 698 cc-motor. Oorspronkelijk werd deze eenzitter gebouwd voor de Deense coureur Arne Larsen, daarna werd hij gekocht door ene Harry Lund. In 2008 werd de restauratie voltooid, achtvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen presenteerde de auto dat jaar tijdens de Oldtimer-Grand Prix van Kopenhagen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet