Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Testprogramma’s in Barcelona afgerond

Afgelopen week werden in Barcelona de laatste F1 testprogramma’s afgerond. Als men de balans opmaakt, komt de Mercedes-krachtbron voor komend seizoen als sterke factor naar voren. Zowel Mercedes GP als McLaren eisten de laatste twee dagen de snelste tijd op.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’ s: Mercedes Benz(archief) Ferrari

rosberg_test
Nico Rosberg snel met Mercedes.

Tevredenheid alom bij Mercedes Benz
Met een snelste tijd van 1.20.472 voor Lewis Hamilton tijdens de vierde en laatste testdag met de McLaren Mercedes heerste er in het kamp van Mercedes Benz alom tevredenheid. Immers tijdens de derde testdag was de Mercedes GP van Nico Rosberg de snelste op de baan geweest. Bij Ross Brawn heerste dan ook grote tevredenheid. Ross Brawn: “Wij zijn erg tevreden met de vooruitgang die wij met de MGP W01 geboekt hebben. Wij bevinden ons nog niet exact waar wij willen staan, maar bevinden ons er ook niet zo ver vandaan. Wij zijn klaar met het upgrade pakket voor Bahrein. Daar zullen zeker verbeteringen volgen. Zowel Michael als Nico deden het goed en werken goed samen om de auto te verbeteren.''

Ook Michael Schumacher was meer dan tevreden. Michael Schumacher: “Tijdens de vier testdagen hier in Barcelona hebben wij constant vooruitgang geboekt. Maar je moet eerlijk zijn, want testtijden weerspiegelen niet altijd de realiteit. Deze week hebben wij veel set-up en ontwikkelingswerk verricht en hebben waardevolle data vergaard. Wij vertrekken met een goed gevoel richting Bahrein. De verwachtingen voor de eerste wedstrijden zien er redelijk goed uit.”

Tijdens de laatste testdag kwam het tot een directe confrontatie tussen Hamilton, Massa en Michael Schumacher die alledrie qualifying runs simuleerden. Juist tijdens zo’n run zette Hamilton zijn snelste tijd. Verder hield men zich bij McLaren Mercedes vooral bezig met het fine-tunen van de set-up van de MP4-25. Jenson Button liet tijdens de vierdaagse sessies een derde en een vijfde tijd noteren.

mercedses_schumacher
Gaat Michael Schumacher voor verrassingen zorgen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet