Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Geen verrassingen bij presentatie Red Bull van de nieuwe RB6

480_rb6_jerez_2

Woensdagochtend 10 februari hebben Mark Webber en Sebastian Vettel in Jerez de wagen onthuld waarmee Red Bull Racing komend seizoen hoge ogen hoopt te gooien in de strijd om het kampioenschap. De door Adrian Newey ontworpen bolide geen extreme veranderingen ondergaan ten opzichte van de RB5, waarmee Vettel afgelopen seizoen fraai tweede werd. Mark Webber rijdt vandaag op Jerez de eerste ronden in de nieuwe bolide.

Foto’s: PR

480_rb6_studio

In het ontwerp van de RB6 is wel terdege rekening gehouden met de dubbele diffuser en ook de opvallend sterk aflopende sidepods geven de RB6 karakter. Maar het is duidelijk dat Red Bull Racing met dezelfde coureurs en bijna dezelfde auto wil voortborduren op de successen, 6 zeges, van afgelopen seizoen.

Geen straf
Ander F1 nieuws komt uit Italië, waar volgens de meestal goed geïnformeerde Gazetta dello Sport de FIA al op voorhand de nieuwe F1-teams in bescherming neemt. Jean Todt geeft aan dat deze teams niet gestraft zullen worden wanneer zij niet direct bij aanvang van het seizoen aan de start verschijnen, maar dat zij dit seizoen straffeloos drie races mogen laten schieten.

Todt meldde in deze krant tevens dat de nieuwe teams het moeilijk hebben om de financiën voor komend seizoen rond te krijgen, met name Campos en USF1 zouden problemen hebben. Deze teams hebben ook de presentatie van hun auto’s tot nader order uitgesteld.

Bernie Ecclestone van zijn kant zou voorstander zijn om het Servische Stefan GP voorrang te geven, omdat dit team geen financiële problemen kent, maar Todt is hiertegen. Hij stelt dat wanneer een team niet kan deelnemen, dit niet automatisch betekent dat een ander team diens plaats inneemt. Ook nu staan Ecclestone en de FIA dus niet op één lijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet