Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Stefan GP bereidt zich voor op Formule 1

start

Het team van Stefan Grand Prix hoopt en verwacht nog steeds in Bahrein aan de start te staan van de eerste Grand Prix van 2010. Het team dat op de eerste plaats staat op de wachtlijst om de Formule 1 in te mogen gaat ervan uit dat tenminste één van de twee teams die in de problemen lijken te zitten - Campos en US F1 - het niet gaan redden. Daarop heeft het Servische team alvast een testweek gepland en de verschipping van hun materiaal naar Bahrein geboekt.

Tekst: Daan Jeuken

”Eerste team zonder inschrijving”
Met een lichtelijk ironisch statement verkondigde het team “Stefan Grand Prix is het eerste team in de historie van de Formule 1 dat een container van 12 meter verschipt naar de race in Bahrein zonder een inschrijving.”

De restjes van Toyota
Het team sloot onlangs een slimme deal met Toyota. De Japanners waren al ruim in voorbereiding op 2010 toen ze besloten de stekker eruit te trekken. Daarop besloot Stefan GP om de handel over te nemen, waaronder dus de 2010-bolide en -motor. Daarnaast kwamen ze overeen dat Toyota hen technisch zal ondersteunen, mochten ze in 2010 aan de start mogen verschijnen.

Om in ieder geval beslagen ten ijs te kunnen treden heeft het team van Zoran Stefanovic besloten een testsessie in te lassen op het Portugese Portimao. Mocht het team in 2010 toch niet van start mogen gaan, dan wagen ze voor 2011 een nieuwe poging.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet