Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ho-Pin Tung derde rijder Renault

ho-pin_tung_half

Ho-Pin Tung zal volgend jaar de test- en reserverijder van Renault zijn. De Chinese Nederlander gaat deze functie combineren met een wedstrijdseizoen in de GP2-klasse, bij het team van DAMS dat onder Renault’s vleugels is gekomen. “Dit is heel goed nieuws voor de Formule 1 en voor China.”

Tekst: Daan Jeuken

“Tijdens de test in december heeft Ho-Pin een heel goede indruk achtergelaten met zijn snelheid en technische feedback”, aldus teambaas Eric Boullier. “Dat heeft ons ervan overtuigd hem in het team op te nemen.”

Ho-Pin Tung zelf was uiteraard bijzonder opgetogen met zijn test- en reservezitje. “Bij de test in december stond ik op de drempel van de Formule 1, nu zit ik er in! De Formule 1 is mijn doel geweest sinds ik begon met racen. Het is dan ook een enorme kans om in een beroemd team als Renault te mogen instappen. Het is een droom die uitkomt, maar tevens de start van een nieuw avontuur.”

Goede markt
Renault kondigde vandaag Vitaly Petrov aan als tweede rijder en gaf als een van de redenen aan dat Rusland een belangrijke markt is voor Renault. Wat dat betreft ziet het toekomstplaatje er, voor de zakelijk gezien met name Chinees, goed uit.

ho-pin_tung
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet