Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Petrov en nieuwe kleuren voor Renault

renault_team
Renault heeft in de Rus Vitaly Petrov een tweede coureur gevonden. Vlak voor de eerste testweek in Valencia presenteerde het Franse team naast de nieuwe rijder ook de nieuwe kleuren; door het vertrek van ING heeft het clowneske oranje-wit-geel-blauw plaats gemaakt voor traditioneel geel-zwart, waar Renault in 1978 ook de Formule 1 in betrad.

Tekst: Daan Jeuken

Een nieuw tijdperk
“De start van een nieuw seizoen is traditioneel een tijd van hoge verwachtingen”, aldus de nieuwe teambaas Eric Boullier. “Voor Renault is dat in 2010 helemaal het geval, het is het begin van een nieuw tijdperk. Een nieuwe structuur, nieuwe rijders, nieuwe kleuren en hoge ambities. We willen met Renault terug naar het front, maar beseffen wel dat dit stap voor stap zal moeten gebeuren.”

Niet voor het geld
Het nieuwe post-Briatore tijdperk wordt ingegaan met een nieuw rijdersduo: Robert Kubica en Vitaly Petrov. “We wilden in eerste instantie een rijder voor goede sportieve resultaten, en daarvoor hebben we voor Petrov gekozen. De afweging was ervaring of gokken op de jeugd. Gekeken naar onze toekomst hebben we voor Vitaly gekozen, hij heeft bewezen zeer snel te zijn. Strategisch gezien kwam het ook goed uit dat hij een Rus is, zowel voor Renault als voor de Formule 1 is die markt de toekomst. Er waren andere kandidaatcoureurs die het dubbele bedrag meebrachten van Vitaly’s bedrag. Bovendien moet dit ook niet overschat worden, een betalend coureur zorgt maar voor ongeveer zeven procent van het budget. Daar valt of staat een team dus niet mee.”

renault_r30
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet